Uitbreiding van de Jeroen Bosch Apotheek

7 januari 2019

Na een afspraak in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, kunnen voorgeschreven medicijnen vaak direct opgehaald worden bij de Jeroen Bosch Apotheek. Deze apotheek zit in de hal van het ziekenhuis, en velen maken er gebruik van. De medicatie die wordt klaargemaakt voor al deze mensen, wordt steeds complexer. Dat betekent dat mensen soms moeten wachten. Om de wachttijden nu en in de toekomst kort te houden, wordt de Jeroen Bosch Apotheek vanaf 7 januari uitgebreid. 

Tijdens de werkzaamheden kunnen mensen gewoon hun medicatie blijven afhalen. Hiervoor worden tijdelijke balies ingericht. De wachttijden kunnen dan wel wat langer zijn. De balies komen in de opening van de apotheek te staan. Dat betekent dat gedurende de verbouwing de hal dient als wachtruimte. De wachttijd en de oproepnummers worden op een scherm in de hal aangegeven. Als de wachttijd te lang is, worden bezoekers daarover geïnformeerd. Op 11 februari 2019 is de verbouwing klaar.

Service en privacy

Door de verbouwing gaat het aantal balies van elf naar vijftien. Dat biedt de mogelijkheid om extra service en privacy te bieden. Zo kunnen mensen voorafgaand aan een operatie hun medicatieoverzicht laten controleren. Ook komt er een uitbreiding van de medicatierobot. Deze robot kan meer medicatie kan herbergen en krijgt meer uitgiftepunten. Hierdoor kunnen mensen in de apotheek sneller geholpen worden. 

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis. 
Gewoon, omdat jij ertoe doet

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maureen Jonkergouw,  afdeling Marketing & Communicatie, tel. (073) 553 6152  of e-mail : m.jonkergouw@jbz.nl 
 

Laatste revisie: 27 juli 2020 - 10:27