Headerafbeelding
Moeder met meisje op de boulevard
Behandeling

Tractie-behandeling bij kinderen met aangeboren heupdysplasie

Bij een‘tractie’-behandeling worden de heupen en pezen van uw kind met gewichten voorzichtig opgerekt, zodat na enkele weken de heupkop soepel in de kom kan glijden. Deze behandeling is niet pijnlijk.

Een 'tractie'-behandeling kan nodig zijn als uw kind aangeboren heupdysplasie heeft. Na de behandeling krijgt uw kind meestal een gipsbroek voor een periode van 2 keer 6 weken. Hierbij worden de heupjes en beide beentjes van uw kind in het gips gezet. Het gewrichtskapsel wordt dan stevig genoeg en de kop kan er daarna niet meer uitglijden. Tijdens de behandeling komt u regelmatig met uw kind voor controle bij de orthopedisch chirurg. 

Praktische tips

Wat neemt u mee voor uw kind?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, JBZ-patiëntenpas en het Actueel Medicatie Overzicht (AMO) van uw kind. Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

MijnJBZ voor kinderen

Kinderen onder de 12 jaar en hun ouders kunnen niet inloggen in het dossier van het kind in MijnJBZ. Wilt u informatie in het dossier inzien? Dan kunt u mogelijk een machtiging voor uw kind aanvragen. Kijk voor de actuele informatie op www.mijnjbz.nl/machtiging.

Betrokken afdelingen

Code KIN-761
Laatste revisie: 20 augustus 2019 - 16:00

Tractie-behandeling bij kinderen met aangeboren heupdysplasie