Time Will Tell

Jasper Ellens wil met ‘Time Will Tell’ patiënten in de wachtkamer van de afdeling Radiologie geruststellen en het wachten veraangenamen.

Kunstwerk Time Will Tell van Jasper Ellens

De digitale installatie bestaat uit een groot wit doek in de vorm van een opengeslagen boek. Op dit doek worden verhalen geprojecteerd van patiënten die een MRI-scan hebben meegemaakt.

Jasper Ellens verwerkte verschillende vormanimaties in zijn ontwerp. De verhalen verschijnen en verdwijnen langzaam. Het verhaal laat met zich meelezen, terwijl het doek zich steeds verder vult. De verhalen duren per stuk ongeveer drie minuten, maar de lezer kan op elk gewenst moment instappen. Daarbij hoeft de tekst niet persé als een geheel gelezen te worden, maar kan het door het kleurverschil als losse quotes geïnterpreteerd worden.

Waar de rechterzijde van het ontwerp draait om de leesbaarheid, is de linkerzijde bewust gespiegeld. Deze spiegeling zorgt naast een geruststellend totaalbeeld, er ook voor dat de tekst als beeld geïnterpreteerd kan worden door de lezer. De verhalen duren ongeveer drie minuten, maar de praktijk wijst uit dat de patiënten dit ervaren als 90 seconden. Dit bevestigt de stelling van Jasper: tijd is relatief, tijd kun je ontwerpen.

Over de kunstenaar

Jasper Ellens is grafisch ontwerper. Hij studeerde aan de AKV| St. Joost en de digitale installatie ‘Time Will Tell’ was zijn afstudeerproject. Jasper Ellens heeft een eigen grafisch ontwerpbureau, Studio EGO, waarmee hij organisaties ondersteunt bij het creëren van een eigen identiteit. 

Meer informatie

Kunstenaar

Jasper Ellens

Locatie

Te zien op de polikliniek Radiologie in gebouw B, verdieping 0.

Eigendom

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Materiaal/ Techniek

Digitale installatie

Jaar van ontstaan

2012

Bezichtiging

Bezichtiging is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tot 17.15 uur

Laatste revisie: 14 december 2018 - 14:16