Sterilisatie van medisch instrumentarium

Het JBZ helpt praktijken en instellingen met de volledige logistiek, reiniging, desinfectie en sterilisatie van medisch instrumentarium.

Hoe werkt het?

De JBZ-koerier haalt de medische instrumenten in uw praktijk op. Wij spreken met u af hoe vaak, op welke dag en op welk tijdstip we langskomen. Dit is afhankelijk van uw verbruik, voorraad en uiteraard uw wensen. Na reiniging, desinfectie en sterilisatie door onze Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) levert de JBZ-koerier de medische instrumenten weer in uw praktijk af: gesorteerd, gesteriliseerd en voorzien van een etiket met verloopdatum. Oftewel: klaar voor gebruik!

Foto van steriliseren medisch instrumentarium

De voordelen op een rij

Het reinigen, desinfecteren en steriliseren van medisch instrumentarium vereist kennis en kunde, met speciaal daarvoor opgeleid en gekwalificeerd personeel. Steeds meer praktijken en instellingen kiezen er daarom voor dit uit te besteden. De voordelen hiervan zijn:

  • U hoeft niet meer zelf te investeren in apparatuur en het onderhoud hiervan.
  • U bespaart tijd doordat wij het volledige reinigings-, desinfectie- en sterilisatieproces voor u uit handen nemen.
  • U bent gegarandeerd van veiligheid en kwaliteit. De kwaliteitsnormen van de CSA van het JBZ liggen op hoog niveau en voldoen aan de landelijke normen.
  • Elke keer dat u uw instrumentarium naar ons opstuurt, controleren wij dit op eventuele defecten. De eerste keer gebeurt dit middels een quick scan in uw praktijk door de DSMH (deskundige steriele medische hulpmiddelen) en het unithoofd CSA van het JBZ, daarna door de CSA op het moment dat uw instrumenten binnen komen. Zo weet u zeker dat u van uw instrumenten op aan kunt!
  • Als u dit wilt, kunnen wij u ook advies geven over uw medisch instrumentarium. Bijvoorbeeld over hoe het te bewaren en wat te doen als er een instrument beschadigd is.

Kosten

Wilt u gebruik maken van onze diensten? U betaalt eenmalig opstartkosten voor de intake en quick scan. Bij deze intake worden uw instrumenten door de deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis uitgebreid gecontroleerd op defecten. Hierna betaalt u per levering. Voor meer informatie over deze dienst kunt u contact opnemen met onze afdeling Diagnostiek.

Bij aanschaf van nieuwe instrumenten worden wij graag direct betrokken zodat we voor aanschaf de check kunnen doen of het materiaal geschikt is voor reiniging, desinfectie en sterilisatie.

Aanmelden

Wilt u gebruik maken van onze dienstverlening? Meldt u dan aan bij de afdeling Diagnostiek.

Code ZRG-017
Laatste revisie: 2 juni 2022 - 13:12