Sportzorg voor verenigingen

Als sportvereniging kunt u het Sport Medisch Centrum inschakelen om uw sporters te helpen gezond en verantwoord te sporten en blessures te voorkomen.

Jaarlijks lopen 3,5 miljoen sporters een blessure op en de helft van hen moet daarvoor medisch behandeld worden. Van de geblesseerde sporters stopt ruim 10% zelfs helemaal met sporten. Met een goede begeleiding en instructie heeft de sporter minder kans op blessures. Bij blessures is er een grotere kans op goed herstel en een kleinere kans dat de blessure terugkomt.

Wat is sportzorg?

De sportzorg van het SMC bestaat uit een aantal onderdelen:

Sportmedische diensten

U heeft snel toegang tot de juiste specialisten op het gebied van sportmedische zorg:

  • consulten sportarts, (sport)fysiotherapeut, orthopeed, sportdiëtist;
  • sportmedisch onderzoeken*
  • inspanningstesten*

* over het totale bedrag van de door uw leden afgenomen sportmedische onderzoeken en inspanningstesten betalen we 10% terug aan uw sportvereniging.

Informatie

We sturen u per e-mail informatie over blessures, hersteltraining, preventie van blessures, sportvoeding, enzovoort. U kunt deze informatie in het clubblad of op de website van uw vereniging plaatsen.

Educatie

Het SMC  kan met de vereniging een thema-avond organiseren over een onderwerp wat op dat moment actueel is voor de vereniging. Bijvoorbeeld over het voorkomen van blessures, Eerste Hulp bij Sport Ongevallen of voorlichting over voeding, materiaal, trainingsopbouw en trainingsintensiteit.

Voordelen

  • Snelle en goede behandeling, begeleiding en herstel van uw sporters met klachten of een blessure.
  • Geld terug op sportmedische onderzoeken en inspanningstesten die door de leden zijn afgenomen. Het geld wordt aan het einde van het kalenderjaar betaald aan de vereniging.
  • Bij afname van 20 sportmedische onderzoeken en/of inspanningstesten per jaar heeft uw vereniging recht op een thema-avond verzorgd door de sportarts van het SMC zonder extra kosten.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft dan kunt u bellen naar het secretariaat van het Sport Medisch Centrum. Zij zijn te bereiken op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer: (073) 553 35 53 en via e-mail.

 

Code SMC-042
Laatste revisie: 20 oktober 2021 - 11:12