Headerafbeelding
Mond-, kaak-, aangezichtschirurgie bijten voor gebidsafdruk
Behandeling

Spalk bij kaakbreuk

Bij een breuk in de kaak is soms een spalk nodig om de kiezen op elkaar te zetten.

Om zo’n spalk te maken, moeten we afdrukken van uw gebit maken. De spalken binden we later in de mond, zodat de kiezen op elkaar gezet worden en u de mond niet open kunt doen. Zo krijgt het bot de kans om weer te genezen.

Hoe verloopt de behandeling?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling.

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Code MON-080
Laatste revisie: 23 oktober 2019 - 09:40
Hoe verloopt de behandeling?

Spalk bij kaakbreuk

Een afdruk van het gebit maken we met behulp van alginaat (afdrukmateriaal). We vullen een lepel met alginaat en plaatsen dit over de tanden. Wanneer dit wat hard is geworden, halen we de lepel eruit. Dit gebeurt 2 keer: eenmaal voor boven en eenmaal voor onder.

Als de afdrukken genomen zijn, nemen we nog een wasbeet om de juiste stand van de onder- en bovenkaak te bepalen. De afdrukken gaan naar de tandtechnieker die de opdracht uitvoert.