Donderdag 20 december 2018

Rookvrij ziekenhuisterrein

Begin van dit jaar kondigden we aan als Jeroen Bosch Ziekenhuis een bijdrage te willen leveren aan een schone buitenlucht en aan het rookvrij opgroeien van kinderen. Een eerste stap daarin is het rookvrij maken van ons eigen terrein. Op 1 januari 2019 is het zover. 

Dan is roken verboden op ons voorplein, in onze parkeergarages en parkeervoorzieningen en op ons terrein en in de parkeergarage achter het ziekenhuis. Roken in het ziekenhuis was al langer verboden. Het nieuwe beleid geldt niet alleen voor gewone sigaretten maar ook voor de e-sigaret. En het beleid geldt voor iedereen: patiënten, bezoekers en mensen die in het ziekenhuis werken.

Vandaag, 20 december, worden op het ziekenhuisterrein borden neergezet waarop staat dat per 1 januari 2019 roken verboden is. Daarnaast worden alle rookpalen op ons terrein verwijderd. Met uitzondering van de rookpaal op het voorplein tegenover de hoofdingang. Hiervan worden de letters afgeplakt. Op termijn krijgt deze rookpaal een andere bestemming.

Onze patiënten, bezoekers en medewerkers zullen aan de veranderde situatie moeten wennen. Pleinwachten en medewerkers van beveiliging hebben een actieve taak om mensen te wijzen op het rookvrij zijn van het JBZ-terrein. Er moet een nieuwe norm ontstaan (niet roken). De ervaring van andere ziekenhuizen die de stap om rookvrij te worden al eerder zetten, is dat dit na enkele maanden al zo is.

Stoppen met roken

Als je wilt stoppen met roken of anderen wilt helpen niet te roken dan kun je naar de site van Sinefuma gaan: https://www.rookvrijookjij.nl/over-ons/wij-zijn-sinefuma, hier zijn folders te downloaden. In het JBZ kunnen ook trainingen van Sinefuma worden gevolgd. In het patiëntenvoorlichtingsbureau op de boulevard zijn folders beschikbaar van Sinefuma, de Hartstichting en KWF.

Zie ook:

Laatste revisie: 17 januari 2019 - 14:42