QME (Qualified Medical Engineer) in opleiding

 • Vacaturenummer: 126
 • Aantal uren: 36 uur 
 • Duur: voor de duur van de opleiding

 

Bedrijfsprofiel

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om zorgondersteuning aan te bieden. Zo bieden e-health en wearables patiënt en arts diverse mogelijkheden om op andere manieren vorm te geven aan monitoring en contact op afstand. Sta jij graag met beide benen midden in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en kun je als technische spil in het proces aan deze ontwikkelingen bijdragen? Wil jij een uitdagende opdracht binnen het JBZ combineren met een tweejarig opleidingstraject? Kortom, ben jij dé persoon die ons op technisch vlak mee verder kan en wil helpen? Solliciteer dan nu!

MICT Beleid (medische informatie en communicatie technologie)

MICT Beleid wordt gevormd door klinisch fysici, informatie-adviseurs, medisch technoloog adviseurs en projectleiders van academisch en Hbo-niveau. Dit organisatie onderdeel richt zich op het verhogen en borgen van de kwaliteit van de medisch specialistische en verpleegkundige patiëntenzorg door innoveren, adviseren en controleren van een effectieve, veilige, geïntegreerde technische infrastructuur. Het betreft hier zowel de specifiek medische technologie als ook de toenemende toepassing van communicatie- en informatietechnologie, dit alles ter ondersteuning van de geboden zorg mede door middel van het analyseren van data waarmee processen geoptimaliseerd kunnen worden.   Innovatie Het zorglandschap verandert. Het JBZ is van mening dat de patiënt meer de regie moet kunnen nemen bij het gezond blijven en het beter worden. Dit wil het JBZ bereiken door de inzet van “shared decision making” ondersteund door e-health. Binnen het JBZ is een Innovatieteam actief. Zij jagen innovaties aan en pakken deze kortcyclisch in coöperatie met de patiënt aan. De vakgroep MICT Beleid is hierbij nauw betrokken en levert hierbij verschillende expertise. 

De functie

Wat doet een Qualified Medical Engineer? Een Qualified Medical Engineer (QME) is een post-academisch geschoolde technologie professional die werkt in een technologisch complexe omgeving met veel verschillende belangen.

 • Als QME ondersteun je zorgprofessionals in het robuust en veilig introduceren van nieuwe (geavanceerde) technologieën in de dagelijkse zorg. Hierbij ga je uit van een (technologische) vraag uit de dagelijkse praktijk
 • Je inventariseert de mogelijkheden. Vervolgens ontwikkelt de QME de verbetering, voert het in de praktijk in, waarbij nazorg een belangrijk aspect is om een goede inbedding te realiseren.
 • Het belangrijkste aspect van de verbetering is daarbij niet hoe “revolutionair” de verbetering is, maar vooral de robuustheid: het werkt en de zorgverleners en patiënten zijn er echt mee geholpen.

De QME ontwerpdracht Een mogelijke opdracht is om in pilot-vorm de implementatie van nieuwe technologieën mee op te zetten en uit te werken. Het gaat dan om het onderzoeken welke technologie het meest geschikt is voor het klinische proces, het vaststellen van randvoorwaarden, het bepalen van de eventuele (patiënt)risico’s het invullen van de samenwerking met externe partijen. Een andere mogelijke opdracht richt zich op het slimmer gebruik maken van data die gegenereerd worden door patiëntmonitoren en andere bedzijdige apparatuur. Door informatie uit verschillende datastromen te combineren kan een bijdrage worden geleverd aan slimmere alarmering en/of betere zorg aan vitaal bedreigde patiënten.   De opleiding

 • Vanuit jouw dienstverband bij het JBZ volg je een tweejarige ontwerpersopleiding (post-MSc).
 • SMPE/e verzorgt de opleiding vanuit Eindhoven in de vorm van cursussen, workshops en trainingen die vaak door case studies in het JBZ worden getoetst.
 • Daarnaast doe je volop klinisch-technologische ervaring op tijdens een ontwerpproject (van effectief 1 jaar) in het JBZ; hierbij word je intensief begeleid door deskundigen uit het JBZ en de TU/e.
 • Binnen het JBZ word je begeleid door de klinisch fysici en medisch technologisch adviseur vanuit de stafafdeling MICT Beleid. Zij leiden ook de klinisch informatici en klinisch fysici in opleiding op.

Wij vragen

Wij zoeken een gemotiveerde en ambitieuze, academisch opgeleide (bio)medisch ingenieur/technoloog (of vergelijkbare richting, MSc) met, bij voorkeur, klinische ervaring. Potentiële kandidaten met enige jaren relevante werkervaring zijn ook van harte welkom om te solliciteren.   Hiernaast:

 • Je hebt aantoonbare affiniteit met medische technologie, data-acquisitie, patiënt-monitoring, e.d..
 • Je vindt het leuk om zaken zelfstandig uit te zoeken en zoekt ondersteuning indien dit nodig is.
 • Je kunt goed samenwerken en hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden: je werkt in een complexe omgeving waarin diverse partijen een bijdrage (willen) leveren aan zorg. Aan jou de taak om verbinding te leggen, de vraag helder te krijgen en de partijen mee te nemen in het proces;
 • Je bent ondernemend: je wacht niet af, maar neemt initiatief.
 • Je bezit leiderschapskwaliteiten: je zorgt ervoor dat partijen gemotiveerd raken en blijven, stuurt aan waar nodig en neemt ze mee in het (verander)proces totdat het resultaat is behaald.
 • Je bent geïnteresseerd in doelgericht, projectmatig werken: de opdrachten kenmerken zich door een projectmatige aanpak met een tijdelijk karakter.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift  (niveau C1,C2).

Wij bieden

 • Een plezierige en professionele werkomgeving, waarbij je werkzaam bent in één van de meest patiëntgerichte ziekenhuizen van Nederland.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 2 jaar vanaf aanvang opleiding (1-2-2020).
 • Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring en vindt plaats in functiegroep 60 van de cao Ziekenhuizen (maximaal € 4.466,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
 • Een ‘gast-aanstelling’ (0 fte) bij de TU/e als Technologisch Ontwerper in Opleiding (TOIO).
 • Naast een leuke, uitdagende baan bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer een vaste eindejaarsuitkering, vakantiegeld, pensioenopbouw en mooie regelingen voor collega’s die op de fiets en of met het openbaar vervoer komen!

Interesse gewekt?

We ontvangen jouw sollicitatie graag per e-mail, inclusief motivatiebrief, CV, cijferlijsten (BSc, MSc, en overige) en een korte omschrijving van relevante (klinische) projecten. Je kunt deze documenten vóór 15 september 2019 versturen naar: smpee.qme@tue.nl. Voor meer informatie over de opleiding kun je contact opnemen met dr.ir. I.M.M. Lammerts (i.m.m.lammerts@tue.nl), opleidingsmanager QME. Voor meer informatie over QME: www.tue.nl/qme.   Voor meer informatie over het project binnen het JBZ kun je contact opnemen met de begeleiders vanuit het JBZ: dr. Ir. Chris Peters (klinisch fysicus, c.peters@jbz.nl) of ir. Nanneke Mollink (medisch technologisch adviseur, n.mollink@jbz.nl / 073-53 8533).

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met 640 bedden en ruim 4.000 medewerkers. We staan voor Positieve Gezondheid. Alles wat we doen, is er op gericht het gezondheidswelzijn van de mensen om ons heen te verhogen. Onze medewerkers spelen daarbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Meer informatie over de strategische koers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vind je in het JBZ Magazine.   

 

 

Laatste revisie: 22 juli 2019 - 11:28