Psoriasis of eczeem en het coronavirus

De polikliniek Dermatologie ontvangt veel vragen van patiënten met psoriasis of eczeem, die ontstekingsremmende medicijnen gebruiken. Een deel van deze medicijnen heeft als bijwerking een verminderde weerstand. Het voorkómen van een besmetting is daarom het allerbelangrijkste.

Om uzelf zo goed mogelijk te beschermen, adviseren we u om de landelijke adviezen strikt op te volgen. Vermijd contact met andere mensen die hoesten, verkouden zijn of koorts hebben. Vermijd drukke omgevingen of sociale evenementen, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Hieronder valt ook het bezoek aan het ziekenhuis. Daarom worden afspraken op het polikliniek zoveel mogelijk omgezet in telefonische afspraken. 

Gebruikt u de ontstekingsremmende medicijnen zoals: biologicals, ciclosporine (Neoral), Methotrexaat, fumaarzuur (Skilarence), azathioprine (Imuran), prednison > 5mg?

Dan geldt het volgende advies:

  • Bij geen klachten; mag u doorgaan met het gebruik van de medicijnen.
  • Bij milde luchtwegklachten, zoals neusverkouden, keelpijn, milde hoest, niezen, belt u naar de polikliniek Dermatologie.
  • Bij koorts ( boven de 38 graden) en/of ernstig hoesten of kortademigheid:
    • belt u naar de polikliniek Dermatologie vanwege de ontstekingsremmende medicijnen;
    • en belt u uw huisarts vanwege de koorts, het hoesten en de kortademigheid.

De polikliniek Dermatologie is bereikbaar via telefoonnummer: (073) 553 86 19.

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in Coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Deze informatie is opgesteld op basis van de actuele inzichten en kan aangepast worden op basis van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. 

Code COR-009
Laatste revisie: 17 maart 2022 - 13:56