Programma open dag

Locatie: Theater aan de Parade

Begane grond

beLeef Medische Expertise

We werken in de regio met veel partijen samen om mensen gezond te houden. Mocht je ziek worden of zijn, dan zetten wij al onze kennis en kunde in. Samen beslissen we wat het beste bij jou past. Op dit plein laten onze zorgprofessionals je aandoeningen of handelingen beleven. Wil je bijvoorbeeld ervaren hoe het is om knieklachten te hebben, of om een scoop in je handen te hebben of te reanimeren? Nu is je kans!

Meer informatie over de stands

beLeef ouder worden

Ervaar hoe het is om een oudere versie van jezelf te worden in de Participatiekliniek. Ervaar dementie in ‘De Witte Waas’, je laatste thuis in ‘Tehuis’ en allerlei gebreken bij de ‘Mankementenbalie’. Steek je licht op bij de stand van Geriatrie als het gaat om hoe je kunt doorleven met dementie en praat mee over zorg in de laatste levensjaren. Wat is dan eigenlijk belangrijk voor je?

Meer informatie over de stands

beLeef Het JBZ Draait Doorrr…, de Collegetour of het perfecte spreekuur

In onze eigen DWDD versie kun je luisteren en meepraten over diverse maatschappelijke onderwerpen. Kom naar Het JBZ Draait Doorrr… en luister naar experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van Drank versus Drugs, voedingsfabels  of mantelzorg. Of ga naar een van de korte lezingen van onze medisch specialismen in de Collegetour over bijvoorbeeld Anorexia en Leven tot het einde. Wil je de regie in eigen hand houden? Ga dan naar de regiescene met acteurs à la De Lama’s, grijp in als publiek en bepaal hoe het perfecte spreekuur in het ziekenhuis er moet uitzien.  

Meer informatie over de stands

Niet-je Tweetje

Niet tweeten maar tweetje nieten. Maak de zin af van de rondlopende acteur en niet die vast aan zijn operatiepak. ‘Zeg ziekenhuis, ik wil je even vertellen...’

beLeef JBZ praatpaal

Wat zou jij willen schrappen uit de zorg? Kom het vertellen in de praatpaal-babbelbox.

Eerste verdieping

beLeef samenwerking

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft als gewaagd doel dat alle mensen in Den Bosch en omstreken hun gezondheidswelzijn het hoogste cijfer geven. Gezondheidswelzijn betekent zoiets als lekker in je vel zitten. Om dit doel te bereiken, is goede samenwerking met anderen nodig. Bijvoorbeeld met thuiszorg, huisartsen en verloskundigen en ook met de gemeente, GGD en Farent.

Meer informatie over de stands

beLeef Gezondheidswelzijn

In het gewaagd doel van het JBZ staat het verhogen van gezondheidswelzijn centraal. Wat is dat eigenlijk? En hoe meet je of iemand gezonder en gelukkiger is geworden?

Meer informatie over de stands

beLeef onderzoek

Bij de stands die hierbij horen kun je je eigen gezondheid checken, zelf (namaak)bloed centrifugeren en klein leven bekijken door een microscoop of een gezondheidscheck doen. Bij de stand van Radiologie kun je meedoen aan Raad je plaatje.

Meer informatie over de stands

beLeef werken bij het JBZ

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft ongelooflijk veel verschillende banen. Je kunt bij ons werken in de logistiek, technische dienst of schoonmaak en natuurlijk ook als verpleegkundige, dokter of operatieassistent. Wil jij weten welk uniform bij jou past of luisteren en kijken naar live-vlogs van onze verpleegkundigen?

Meer informatie over de stands

beLeef de Vrienden van het JBZ

Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis; daarvan zijn we ons in het Jeroen Bosch Ziekenhuis maar al te zeer bewust. Wij willen er dan ook alles aan doen om een eventueel verblijf in ons ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Hiervoor zijn heel veel extra voorzieningen nodig, waarvoor wij, als Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, ons van harte inspannen.

Tweede verdieping

beLeef Kinderplezier

Een (bijna) levensechte dokter Bibber van onze gipskamer

Speel de breekbare dr. Bibber en ervaar hoe het is om gespalkt te worden.

Poppenarts en berendokter

Knuffelberen met gebroken pootjes of slechtziende poppen? De Poppenarts en Berendokter staat voor jouw vriendje klaar. Dus heeft je pop of beer een mankementje en wil je daar wat aan laten doen? Kom dan voor een poppenarts of berenconsult.

Heel Holland Verpleegt (parcours met puzzels)

Word jij onze nieuwe jonge verpleegkundige? Kom ons parcourtje doorlopen en laat zien of jij de mini pleeg in spee bent. Wie weet win jij wel een keertje echt meelopen met een verpleegkundige in het ziekenhuis!

Art en Venie in Dialyseland

Ontmoet Art en Vennie! Je kan ze komen kleuren en je kan lezen wat deze twee bloeddruppeltjes meemaken bij een dialyse. En mocht je het boek willen kopen dan kan dat ook nog.

Friet of niet?

Vind jij dat in het ziekenhuis ook friet en Bossche Bollen mogen worden gegeten. Of mag je in het ziekenhuis alleen gezond eten. Breng je stem uit bij de Kinderraad.

beLeef Het Menu voor u

Eten waar, wanneer en met wie je dat wilt. Dat kan binnenkort in het JBZ! Wij presenteren een doorkijk in onze nieuwe gastvrijheidsbeleving, waarbij de patiënt in de regie is en kan eten en drinken wat, waar, wanneer, met wie en hoeveel hij wil.

beLeef de Cliëntenraad

Jouw stem telt! De cliëntenraad van het Jeroen Bosch Ziekenhuis hoort graag jouw mening. Kom bij ons stemmen en schrijf je in voor het digipanel.

beLeef ontsnappen in de escaperoom

Een interactieve game om te ervaren wat nodig is om fit te blijven in de toekomst. Onderwerpen zoals werk, gezondheid, voeding, motivatie en een heleboel andere zullen aan bod komen. Durf jij het aan? (45 minuten en maximaal  45 personen).

Je kunt meedoen aan de escaperoom (in de kostuumzaal) om:

 • 12.15 uur
 • 13.15 uur
 • 14.15 uur
 • 15.15 uur

beLeef haalbare doelen stellen

Workshop van frustratie naar motivatie

Wil je gezonder eten en meer sporten? Wat is dan haalbaar? Leer realistische doelen stellen (45 minuten en maximaal 50 personen). Je kunt meedoen aan de aan deze workshop (in de danszaal) om:

 • 12.15 uur
 • 13.15 uur
 • 14.15 uur
 • 15.15 uur

Buiten op de Parade

Beleef hoe het is om lekker bezig te zijn met sport en cultuur. ’S-Port, de New Heroes en DUKEBOX laten je op de Parade kennis maken met diverse sporten en met urban culture zoals hiphop en rap. Voor jong én oud! Daarnaast op de Parade: de wensambulance, Kwis je Datje en een heuse opblaasbare dikke darm.

Urban culture met DUKEBOX

Urban/hiphop podium

Graffiti, rap, breaking (ook wel breakdance genoemd) en DJ’ing zijn allemaal onderdelen van de Hip Hop cultuur. DUKEBOX biedt tijdens het Beleeffestival een programma waar je deze Hip Hop elementen kan ervaren. Je kunt leren graffiti spuiten, een rap act bewonderen, dans show bekijken of een dans workshop volgen!

Programma:

 • 12.00 – Graffiti workshop
 • 13.00 – Dans optreden
 • 13.15 – Workshop popping/hiphop
 • 13.45 – Rap act
 • 14.00 – Graffiti workshop
 • 15.00 – Dans optreden
 • 15.15 – Workshop popping/hiphop
 • 15.45 – Rap act

Sporten en bewegen met onder andere ’S-Port, New Heroes en Sport Approved

‘S-Port op de Parade diverse, bekende en minder bekende sporten. Weleens gehoord van walking footbal of urban hockey? Doe mee en ontdek hoe leuk het is!

Urban hockey

Team Streethockey inspireert met entertainment en de nieuwste hockeytricks. Samen met sporters van HC Den Bosch zullen ze laten zien wat er allemaal mogelijk is met een hockeystick en een hockeybal. Het doel is om een onvergetelijke show neer te zetten met veel actie, muziek en freestyle hockey die jullie inspireert om ook zelf aan de slag te gaan met Streethockey.

Rugby Sport Approved

Rugby is hip! Probeer het zelf eens (onder professionele begeleiding) uit tijdens verschillende onderdelen: gooi of ‘kick’ de bal door een rugbydoel, probeer door kussens heen te beuken en leer tackelen. Hoeveel tackles kan jij maken in korte tijd?

Basketball New Heroes

Onder leiding van de sporters van New Heroes, de basketbalclub uit ’s-Hertogenbosch en tevens meest succesvolle club in de Nederlandse basketbalgeschiedenis, kun je deze leuke sport eens proberen. Dit kan je doen, in de nieuwste discipline: 3 tegen 3. Durf jij mee te doen met de lange mannen?

Walking Football

Voetbal voor senioren die weer wat actiever bezig willen zijn. Het geeft 60-plussers de ruimte om zonder blessures vitaal te blijven en sociale contacten te blijven opdoen. Probeer het, onder begeleiding van City Trainers, zelf eens uit.

Kwis je datje?

Kennisquiz over het JBZ à la ren je rot. Weet je het antwoord? Ren of rol dan hard naar de juiste hoek.

Wensambulance

Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant realiseert honderden wensreizen per jaar voor terminale mensen, die aangepast vervoer en begeleiding nodig hebben, naar hun laatste wens. Dit alles gebeurt kosteloos!

Een levensgrote darm

De levensgrote opblaasbare darm reist sinds 2010 door het land. Loop door de opblaasbare darm en zie hoe een menselijke darm er van binnen uitziet. Hoe zien darmpoliepen en andere darmafwijkingen er uit van dichtbij?

Laatste revisie: 3 mei 2019 - 13:57