Triggertrial

Triggertrial

Middels deze weg wil het onderzoeksteam alle huisartsen bedanken voor het meewerken aan de trigger trial. Dit betreft een dubbelblinde RCT (Randomized Controlled Trial) waarin onderzocht wordt welke injectievloeistof het meest effectief is voor de behandeling van triggervingers. Er worden in Nederland drie samenstellingen van corticosteroïdinjecties gegeven, maar onbekend is welke het meest effectief is.

Wel bekend is dat ongeveer 40% van de patiënten uiteindelijk toch een operatie krijgt omdat de injectie geen blijvend effect heeft. Middels de RCT willen we kijken of de injectievloeistof zelf van invloed is op het wel of niet succesvol zijn van de injectiebehandeling.

Wat vragen we van u?

Alleen patiënten die nog geen enkele injectie hebben ontvangen in de aangedane vinger kunnen deelnemen aan de studie. Inmiddels zijn 200 van de 300 patiënten geïncludeerd, waarvoor dank, maar we zijn er dus nog niet. We zouden het zeer waarderen wanneer u als huisarts patiënten met een triggerfinger niet eerst zelf injecteert maar doorstuurt naar de polikliniek plastische chirurgie.

Op de polikliniek zal dan bepaald worden via loting welke injectie vloeistof zal worden gegeven. Zowel de patiënt als de arts weten niet welke vloeistof patiënt krijgt. De sleutel zal pas worden verbroken na inclusie van de 300e patiënt.

Onderzoeksresultaten

Zodra we voldoende patiënten hebben geïncludeerd zullen we dat berichten. Ook de onderzoeksresultaten worden bekend gemaakt. We zijn goed op weg en hebben uw ondersteuning nodig. Bedankt voor uw medewerking namens het onderzoeksteam! Mocht u hier nog vragen over hebben, dan kunt u contact opnemen met Brigitte van der Heijden, plastisch chirurg, via b.vd.heijden@jbz.nl

Laatste revisie: 18 oktober 2021 - 10:27