Positieve prikkels door de BeleefTV

Met een tevreden lach laat unithoofd van de Orthopedieafdeling Twan Verhoeven ons op 20 juni 2018 de nieuwste aanwinst voor zijn afdeling zien: de BeleefTV. Deze interactieve tv biedt zorgverleners de mogelijkheid om met behulp van deze TV het cognitieve gebied bij patiënten goed te onderzoeken en in beeld te brengen, daarnaast zorgt het voor fijne momenten van ontspanning.

Deze kantelbare tv kan geplaatst worden over de hele afdeling; in de gemeenschappelijke ruimtes, maar ook bij patiënten op de kamer. Met dit hulpmiddel worden verschillende onderdelen gestimuleerd zoals de motoriek en het mentaal welzijn. Dit gebeurt door het spelen van verschillende spellen bijvoorbeeld door de kleuren die in de spellen terugkomen, hierdoor worden patiënten op een interactieve manier geprikkeld.

“We zetten deze tv vaak in als we het cognitieve stuk bij de patiënt willen stimuleren of onderzoeken. Daarnaast is het ook een heel mooi apparaat en leuk om te gebruiken ter ontspanning. We zijn er erg blij mee en er wordt gretig gebruik van gemaakt”, aldus Twan Verhoeven.

De komst van de BeleefTV kon mogelijk gemaakt worden door een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden JBZ.

Unithoofd Twan Verhoeven met de BeleefTV

Code VRIEND-083
Laatste revisie: 9 oktober 2019 - 11:03