Patiënt wordt geopereerd aan zijn hand op de Poliklinische Operatiekamer

Poliklinische behandeling door de kaakchirurg

Bij een poliklinische behandeling door de kaakchirurg gaat u na de ingreep direct weer naar huis.

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code MON-079
Laatste revisie: 16 augustus 2019 - 12:44

Poliklinische behandeling door de kaakchirurg

• Plan zo min mogelijk in op de dag van de behandeling en de dag erna. Dus sporten, vergaderingen en etentjes even uitstellen. De meeste mensen hebben na een behandeling twee tot drie dagen last. Daarna gaat het geleidelijk aan beter.
  • Zorg dat er ijs klaarligt, zodat u kunt koelen zodra u thuis komt.
  • U kunt eventueel een uur voor de behandeling paracetamol innemen (lees de bijsluiter voor dosering). Na de behandeling krijgt u van ons een recept mee voor pijnstillers.
  • Na het verdoven brengen we u naar de poliklinische operatiekamer (POK). Daar leggen we een blauwe doek over u heen. Wanneer de poliklinische behandeling gaat starten, leggen we de doek over de ogen.
  • Op uw buik komt een afzuigslang te liggen.
  • Tijdens de behandeling houdt de assistente uw wang opzij. Zo heeft de kaakchirurg goed zicht op het te behandelen gebied.
  • Als de behandeling klaar is, komt er een gaasje op de wond. Dit mag er na een half uur af.
  • Na afloop krijgt u een of meerdere recepten mee. Eén voor pijnstiller en soms een recept voor mondspoeling. Deze kunt u ophalen bij de Jeroen Bosch Apotheek.
  • Koelen met ijs beperkt de zwelling. Houd ijsblokjes of een koelelement voorzien van een washandje tegen de buitenkant van de kaak waar u geholpen bent.
  • De eerste 3 dagen, of zolang de wang dik is, mag u niet gaan zonnebaden of onder de zonnebank.
  • De eerste 3 dagen mag u niet roken.
  • De eerste 24 uur mag u niet spoelen.
  • Gebruik zacht voedsel.
  • Het behandelde gebied mag u niet poetsen, daarbuiten wel.