Plannen van een operatiedatum voor een gynaecologische operatie

Wanneer u samen met de gynaecoloog heeft besloten tot een operatie, plannen we voor een operatiedatum in.

Hoe plannen we de datum?

Zodra uw gynaecoloog ruimte heeft in zijn/haar operatieprogramma, plannen wij uw operatie in. De wachttijd kan per gynaecoloog verschillen. Daarom kunnen wij niet meteen een operatiedatum met u afspreken. Zodra er plaats vrij is, bellen we u. Samen met u plannen we een datum voor de operatie.

U wordt dus altijd door ons gebeld.

Afspraak maken bij de anesthesioloog

PreOperatieve Screening (POS/Intake) Het is belangrijk dat u goed en veilig wordt voorbereid op de operatie. Daarom komt u enige tijd vóór de operatie naar het ziekenhuis voor een bezoek aan de afdeling POS/Intake. U krijgt hiervoor een afspraak thuisgestuurd. De anesthesioloog op de afdeling POS/Intake bekijkt of er aanvullende onderzoeken of maatregelen nodig zijn voordat u geopereerd mag worden. De anesthesioloog geeft vervolgens toestemming voor de operatie.

Deze toestemming blijft 3 tot 6 maanden geldig.

Afspraak maken bij de verpleegkundige

Is er nog een gesprek nodig met een verpleegkundige van de gynaecologie? Dan combineren we dit gesprek met uw afspraak op de afdeling POS/Intake.

Afspraak maken bij een andere gynaecoloog

Misschien heeft u met uw gynaecoloog besproken dat een andere gynaecoloog u opereert. Dan plannen we voor u een kennismakingsgesprek in bij de desbetreffende gynaecoloog.

Bij vragen over de operatieplanning, kunt u het beste mailen naar: gynokplanning@jbz.nl 

Heeft u andere vragen?

Bij vragen kunt u bellen tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m donderdag tussen 9.30 – 10.30 uur. Telefoonnummer: (073) 553 39 00.

Code GYN-734
Laatste revisie: 24 mei 2019 - 15:14