Dinsdag 28 april 2020

Patiënten mogen weer beperkt bezoek ontvangen

Patiënten die opgenomen liggen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis mogen vanaf vandaag weer bezoek ontvangen van hun dierbaren. Dit geldt voor alle patiënten, dus ook voor patiënten met Corona en voor patiënten op de Intensive Care. Helaas is wel nog maar zeer beperkt bezoek mogelijk. De reden hiervoor is dat we ook in het ziekenhuis anderhalve meter afstand van elkaar moeten kunnen houden.

Patiënten mogen 1 x per twee dagen een bezoeker ontvangen, op een vooraf afgesproken tijdstip. De contactpersoon van de familie hoort op welke dag en tijd de bezoeker welkom is. Voor bezoekers is een instructie gemaakt waarin staat aan welke hygiënemaatregelen zij zich moeten houden. Dat zijn deels maatregelen waaraan iedereen inmiddels gewend is, zoals goed handen wassen, en deels zijn dit aanvullende maatregelen zoals het dragen van een mondkapje. Mensen die zelf klachten hebben of in thuisisolatie verblijven, mogen niet op bezoek komen. Meer over de bezoekregeling leest u op de pagina: Bezoek & het Coronavirus.

Sinds 26 maart was in het JBZ geen bezoek meer toegestaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het was een ingrijpende maatregel voor onze patiënten en hun dierbaren. We zijn dan ook blij dat we voorzichtig aan weer bezoek kunnen toelaten.

Laatste revisie: 26 mei 2020 - 09:56