Ouders halen frisse neus op de leenfiets

Wanneer een baby of kind voor langere tijd in het ziekenhuis is opgenomen, brengen de ouders veel uren bij hen door. Op de Couveuse-en Kinderafdeling wordt regelmatig door ouders gevraagd of er leenfietsen zijn om een boodschap te doen of om gewoon een stukje te fietsen. Dankzij Stichting Vrienden JBZ staan er sinds september 2018 zes fietsen waarmee ouders er even op uit kunnen.

Trotse vader haalt frisse neus

Dirk is enkele weken geleden vader geworden van zijn zoontje Mick. Samen met zijn vrouw verblijft hij al enkele weken op de couveusesuite op A5 Zuid. Al die tijd - 24 uur per dag - zijn zij bij hun zoontje. Nu Mick in een stabiele fase is gekomen en vooral nog moet groeien en leren drinken, is het voor zijn ouders fijn om af en toe even een frisse neus te halen. Zij vertelden tegen de verpleegkundige dat zij overwogen om hun fietsen tijdelijk bij het JBZ neer te zetten. Dan konden ze even op de fiets een boodschap doen in de stad of een eindje fietsen in De Gement. Tot hun grote verrassing vertelde de verpleegkundige over de leenfiets. Dirk is de eerste die de leenfiets heeft gebruikt voor een ritje naar de stad.

Samenwerking

De leenfietsen zijn een initiatief van de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De Vrienden wil op deze manier bijdragen aan het gezondheidswelzijn van de mensen in Den Bosch en omstreken. In samenwerking met de afdeling Beveiliging van het JBZ kan dit project aangeboden worden voor ouders van kinderen op de Couveuse- en Kinderafdeling.

Dirk met de leenfiets

Code VRIEND-079
Laatste revisie: 9 oktober 2019 - 16:35