Onderzoekswijzer

14-3-3 eiwit; ziekte van Creutzfeld-Jacob

Afdeling
Medische Microbiologie
Methode
Immunoassay, uitbesteed onderzoek
Frequentie van bepaling
Uitbesteed onderzoek
Doorlooptijd
1-2 weken
Monstermateriaal
Liquor
Afnamemateriaal

Liquorbuis (groene dop; tenminste 2 ml liquor aanleveren)

Onderzoekenwijzer MMB - Liquorbuis groene dop

Bewaarconditie na afname
Transport binnen 24 uur bij kamertemperatuur
Opmerkingen
De aanvragend arts dient voorafgaand aan het insturen van materiaal voor diagnostiek op de ziekte van Creutzfeld-Jacob de arts-microbioloog te informeren.

Het materiaal dient voor verzending verpakt te worden in een plastic zak of in een afsluitbare lekdichte kunststof container. De gesloten plastic zak of de gesloten kunststof container wordt vervolgens in een tweede kunststof container geplaatst, welke lekdicht wordt afgesloten. Aan de buitenzijde van de container dient duidelijk een biohazard teken zichtbaar te zijn, alsmede de vermelding dat de verpakking potentieel met de ziekte van Creutzfeld-Jacob besmet patiƫntmateriaal bevat. De standaard verzendenvelop voor diagnostische materialen (UN3373) kan gebruikt worden voor de verzending.

De ziekte van Creutzfeld-Jacob is een meldingsplichtige ziekte. Als het Regionaal Laboratorium Medische Microbiologie en Infectiepreventie de diagnose ziekte van Creutzfeld-Jacob stelt, wordt, mede namens de aanvrager, een melding aan de GGD gedaan.

De doorlooptijd van uitbesteed onderzoek is in de regel langer dan de doorlooptijd van onderzoek dat in het eigen laboratorium wordt verricht.
Code OWM-001
Laatste revisie: 19 februari 2020 - 09:08