Headerafbeelding
aanzicht ingang Jeroen Bosch Ziekenhuis met overkapping
Onderzoek

Hartfunctieonderzoek in rust (ejectiefractie linkerventrikel met wandbewegingsanalyse) (LNG-085)

Bij dit onderzoek, ook wel hartfunctie onderzoek in rust genoemd, wordt met behulp van een radioactieve stof de pompfunctie van uw hart bepaald.

U krijgt de radioactieve stof via een injectie in een bloedvat in de arm toegediend. De stof heeft geen bijwerkingen; u kunt alles normaal blijven doen. De stof heeft geen nadelige gevolgen voor u of uw omgeving.

Belangrijk

LET OP! U moet zich voor dit onderzoek voorbereiden. Lees daarom deze informatie minstens 1 DAG vóór het onderzoek goed door!

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over het onderzoek.

Praktische tips

Wat neemt u mee?

U moet meenemen naar uw afspraak:

  • uw legitimatiebewijs;
  • uw patiëntenpas van het Jeroen Bosch Ziekenhuis;
  • Heeft u een brief van uw huisarts gekregen? Neemt u deze dan ook mee.

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Betrokken afdelingen

Code LNG-085
Laatste revisie: 18 augustus 2020 - 16:12
Hoe verloopt het onderzoek?

Hartfunctieonderzoek in rust (ejectiefractie linkerventrikel met wandbewegingsanalyse) (LNG-085)

Bent u zwanger of zou u dit kunnen zijn? Of geeft u borstvoeding?

Bent u zwanger, of geeft u borstvoeding? Geef dit dan door aan uw arts. U moet gedurende 4 uur stoppen met de borstvoeding. Uw arts zal dit met u bespreken.

Waar meldt u zich?

Dit onderzoek vindt plaats in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Henri Dunantstraat 1 ’s-Hertogenbosch.

We willen u vragen om 5 minuten vóór de afspraaktijd aanwezig te zijn in verband met de bruikbaarheid van de radioactieve stof. 

U meldt zich met uw JBZ-patiëntenpas bij de gele aanmeldzuil op de afdeling Nucleaire Geneeskunde (gebouw C, verdieping 0, ontvangst 3). Volg de instructies op het scherm en neem daarna plaats in de wachtruimte. 

Wat gebeurt er tijdens het onderzoek?

In de onderzoeksruimte wordt u gevraagd om uw bovenlichaam te ontkleden. Vervolgens neemt u plaats op de onderzoekstafel en krijgt u een aantal plakkers op de borst voor de registratie van het hartritme. De radioactieve stof wordt via een infuus in een bloedvat in uw arm toegediend terwijl u in de scanner ligt. Met deze radioactieve stof wordt de doorbloeding in uw hart zichtbaar gemaakt.

Een camera wordt boven de hartstreek geplaatst, waarna de scan begint. U merkt hier verder niets van.

Wat gebeurt er na het onderzoek?

Na de scan bent u klaar. Er is geen nazorg nodig.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Het onderzoek duurt 20 tot 30 minuten.

Van wie krijg ik de uitslag?

U krijgt de uitslag later via uw behandelend arts (specialist). 

Is er met u nog geen afspraak gemaakt voor de uitslag van dit onderzoek? Belt u dan zelf naar de polikliniek waar u onder behandeling bent om hiervoor een afspraak te maken.

Ik kan niet naar de afspraak komen, wat moet ik doen?

Bent u verhinderd? Geef dit dan tenminste 24 uur voor aanvang van het onderzoek door, via telefoonnummer (073) 553 26 90. We kunnen dan in uw plaats een andere patiënt helpen.

Ik heb nog vragen, waar kan ik die stellen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Radiologie. De afdeling is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op het telefoonnummer (073) 553 26 00.