Dinsdag 2 juli 2019

Vers en gezond: Vermaat nieuwe horecapartner JBZ

Pokebowl, bananenbrood en vers gemaakte soep staan per 1 juli op het menu in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Er komen meer producten met minder zout, vet en suiker maar natuurlijk ook nog oude getrouwen zoals de Bossche Bol (De Groot) en de kroket. Op 1 juli neemt Vermaat het horecastokje in het JBZ over van Sodexo. In 2020 heeft het ziekenhuis een volledig vernieuwd restaurant boven bij de roltrap en een AH to GO. 

‘Voor ieder wat wils’ dat is de filosofie. Gasten kunnen kiezen tussen bijvoorbeeld een Bossche Bol en bananenbrood. Zij worden daarbij wel een beetje geholpen een gezonde keuze te maken. Dat past ook bij het doel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis om het gezondheidswelzijn van alle inwoners van Den Bosch en omstreken te verhogen. Daarnaast krijgt een aantal ongezondere producten een gezondere tweelingbroer. Zoals de kroket en het saucijzenbroodje waar ook een variant met minder zout van is. Heb je een voedselallergie? Ook daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. 

Verlaagde prijzen

Voor een aantal populaire producten zoals koffie, verse jus d’orange en water zijn de prijzen verlaagd. Een populair duo: een kop koffie met een (vega)worstenbroodje, kost per 1 juli € 5,50. 

Wat gaat er gebeuren vanaf 1 juli?

Vanaf 1 juli wordt naar de nieuwe situatie toegewerkt. Inmiddels is het winkeltje aan de boulevard gesloten en zijn de producten te koop bij de bestaande restaurants. In de ruimte van de winkel komt de kapper. De ruimte die daarbij vrijkomt, wordt bij het nieuwe restaurant getrokken. Het restaurant bij de kapel blijft open totdat de verbouwing klaar is. Dan maakt het plaats voor een AH to GO. 

Complete warme keuken

Het nieuwe restaurant dat in 2020 gerealiseerd is, biedt meer groenten en minder vlees. Alle gerechten worden vers en in het zicht bereid. Denk dan aan huisgemaakte soepen, salades, smoothies en belegde broodjes. Nieuw is dat er ook complete warme keuken komt met lekkere en gezonde gerechten. Het restaurant wordt gecombineerd met een cadeauwinkel.

De openingstijden

De openingstijden van de beide restaurants blijven per 1 juli hetzelfde: 

  • De openingstijden van het restaurant bij de kapel: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en in de weekenden gesloten. 
  • De openingstijden van het restaurant bovenaan de roltrap: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.30 uur en in de weekenden van 11.00 tot 20.30 uur.
Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16