Vrijdag 25 juni 2021

Vanaf 26 juni versoepeling mondkapjesplicht in het JBZ

Vanaf zaterdag 26 juni versoepelt de overheid de coronamaatregelen en vervalt grotendeels de mondkapjesplicht. Ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis versoepelen we dan de regels voor het dragen van mondkapjes. De regels voor het aantal begeleiders en bezoekers en de bezoektijden blijven hetzelfde.

Patiënten, begeleiders en bezoekers hoeven op JBZ locaties vanaf 26 juni niet langer een medisch mondneusmasker te dragen. Ook hoeven zij geen eigen mondkapje te dragen. Dit mag wel.

Uitzondering hierop zijn patiënten die klachten hebben die op corona kunnen wijzen of in thuisquarantaine zijn (maar in overleg met de afdeling wel mogen komen). Zij krijgen bij de screening een medisch mondneusmasker.

Daarnaast geldt nog steeds dat bezoekers en begeleiders die coronaklachten hebben of in thuisquarantaine zijn niet naar het ziekenhuis (mee) mogen komen. Behalve als dit met de afdeling is afgesproken.

Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost

Op de Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost is het door drukte niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Daarom vragen we patiënten en begeleiders om hier een mondkapje te dragen.

Laatste revisie: 15 juli 2021 - 09:23