(Top)sportmedische zorg voor iedereen in het nieuwe Sport Medisch Centrum De Meet

In samenwerking met Team Jumbo-Visma opent het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ) op dinsdag 19 april de deuren van het nieuwe centrum ‘De Meet’. Sportarts Arjan Kokshoorn is trots op de samenwerking met Team Jumbo-Visma en kijkt uit naar de opening: “In ‘De Meet’ kunnen we (top)sportbegeleiding op het allerhoogste niveau aanbieden. Onze sportartsen gaan niet alleen de professionele sporters van Team Jumbo-Visma begeleiden, maar zijn er voor alle mensen die willen bewegen en hierin beperkt zijn. Iedereen kan dus de beste begeleiding verwachten. Met de opening van dit centrum willen we laten zien dat je ondanks beperkingen, vaak nog steeds heel veel kunt blijven doen als het gaat om een gezonde leefstijl.”

Nieuws - 20220330 - Arjan Kokshoorn: SMC JBZ De Meet

Met de opening van het nieuwe centrum hoopt Kokshoorn - samen met zijn collega’s – dat de inwoners van Den Bosch en omgeving nog sterker en gezonder worden door sport en bewegen. Dat mensen kunnen blijven doen wat zij belangrijk en leuk vinden, is volgens Kokshoorn het belangrijkste streefpunt voor hem en zijn collega’s: “We zien heel vaak dat wanneer mensen een blessure oplopen, misschien niet meer hun favoriete sport kunnen blijven beoefenen. Soms stoppen ze helemaal en dat heeft weer allemaal andere gevolgen voor hun gezondheid. Toch is er vaak heel veel mogelijk om toch op een leuke manier aan een gezonde leefstijl te blijven werken. Dat kan bijvoorbeeld zijn door het (tijdelijk) beoefenen van een andere sport, om dan op een later moment weer datgene te kunnen doen wat ze het liefste doen. We hebben hierbij al een hele fijne samenwerking met de huisartsen en fysiotherapeuten in onze regio, maar met het nieuwe centrum willen nog zichtbaarder maken dat goede sportbegeleiding geen drempels heeft. De samenwerking met Team Jumbo-Visma helpt hier natuurlijk in mee!”

Het nieuwe centrum moet voor iedereen een inspirerende omgeving worden om aan zijn of haar herstel, prestatie en gezondheid te werken. Kokshoorn: “Als we bijvoorbeeld kijken naar de wielersport, dan beoefenen heel veel mensen deze sport op verschillende niveaus. In ‘De Meet’ komt dit allemaal samen. We begeleiden de professionele wielrenners van Team Jumbo-Visma, waarbij we ook veel kennis opdoen. Deze kennis zetten we dan weer in bij mensen die wielrennen of andere sporten als hobby hebben. Zo tillen we de (top)sportmedische zorg  naar een steeds hoger niveau en kan iedereen rekenen op de beste zorg.”

Vanaf dinsdag 19 april kunnen bezoekers en patiënten terecht op het nieuwe SMC JBZ ‘De Meet’ aan Het Zuiderkruis 23 in ’s-Hertogenbosch. Omdat op dat moment nog gewerkt wordt aan een aantal onderdelen van het nieuwe centrum, worden nog niet alle diensten vanaf de opening aangeboden. Hier worden bezoekers en patiënten over geïnformeerd bij het maken van een afspraak. Zij kunnen eventueel ook terecht op de andere locatie SMC JBZ ‘De Maaspoort’. ‘De Meet’ wordt later dit jaar officieel door SMC JBZ en Team Jumbo-Visma geopend.

Samenwerking SMC JBZ - team Jumbo Visma
Laatste revisie: 14 april 2022 - 11:54