Donderdag 4 november 2021

Situatie corona in JBZ en herinvoering mondneusmaskerplicht

Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt weer op. In ons ziekenhuis zien we het aantal patiënten met corona ook weer toenemen.

Verpleegkundige deelt mondkapje uit

Deze week hebben wij opnieuw een corona-afdeling moeten inrichten om alle patiënten zorg te kunnen bieden. Dat brengt helaas met zich mee dat we een aantal geplande operaties hebben moeten afzeggen. We begrijpen dat dit voor de mensen die het betreft heel vervelend is. 

We doen er alles aan om onze reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Echter, naar verwachting neemt het aantal patiënten met corona in ons ziekenhuis de komende weken verder toe. Het is dan ook waarschijnlijk dat we meer geplande operaties zullen moeten afzeggen. Bij het afzeggen bekijken we steeds welke operaties verantwoord kunnen worden uitgesteld en we overleggen hierover waar mogelijk met patiënten en huisartsen.

Maatregelen

Dinsdag 2 november zijn in de persconferentie over de corona-ontwikkelingen de maatregelen benoemd die vanaf zaterdag 6 november in Nederland gelden. Om onze patiënten, bezoekers en zorgprofessionals te beschermen, voeren ook wij als JBZ weer extra maatregelen in:

  • Met ingang van 6 november is het dragen van een medisch mondneusmasker weer verplicht in de publieke ruimten van het ziekenhuis (dus bijvoorbeeld gangen, liften en wachtkamers). Dit geldt voor iedereen, voor patiënten, bezoekers en JBZ’ers. Alle patiënten en bezoekers ontvangen een medisch mondneusmasker bij de ingang.
  • In het contact tussen patiënt en zorgverlener (bijvoorbeeld in de spreekkamer) draagt de zorgverlener een medisch mondneusmasker als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. 
  • We vragen patiënten weer zoveel mogelijk alléén naar hun afspraak in het ziekenhuis te komen. Als het nodig is mag er een begeleider mee. De huidige bezoekersregeling blijft ongewijzigd. 
  • Bezoekers en begeleiders mogen geen coronaklachten hebben of in thuisquarantaine zijn.  

Tot slot doen we graag nog een oproep: Jij kunt er wat aan doen om het aantal besmettingen niet verder te laten oplopen. Hou 1,5 meter afstand, laat je vaccineren en geef geen handen.

Laatste revisie: 26 november 2021 - 09:32