Dinsdag 20 oktober 2020

Samenwerkingsverband SMC en Centrum voor TopSport en Onderwijs Zuid opnieuw verlengd

Na jaren succesvolle topsportzorg is besloten om het samenwerkingsverband van het Sport Medisch Centrum (SMC) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis met het Centrum voor TopSport en Onderwijs in Eindhoven (CTO Zuid) opnieuw te verlengen. CTO Zuid is onderdeel van BrabantSport en biedt een optimale woon-, train- en leeromgeving voor topsporters.

Samenwerking CTO en SMC

Het Sport Medisch Centrum is onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en verleend ruimte sportzorg voor alle niveaus. Sporters kunnen hier onder andere terecht voor sportkeuringen en preventief medische onderzoeken, maar ook op het gebied van sportblessures is het SMC deskundig. Door de nauwe samenwerking met verschillende medisch specialisten, kan snelle diagnostiek en behandeling gegarandeerd worden. Binnen de doordachte topsportomgevingen van CTO Zuid biedt het SMC al jaren een volledig pakket van sportmedische zorg en zorgbegeleiding. 

De manager bedrijfsvoering van het SMC, Joost van de Mortel, is zeer te spreken over de verlengde samenwerking met CTO Zuid: ‘wij zetten ons graag in voor de sport in Brabant.’ Volgens van de Mortel is het voor optimale topsportbegeleiding van belang om korte lijnen te hebben met de zorgverlening. Dat wordt bij CTO Zuid mogelijk gemaakt door de multidisciplinaire setting van de artsen en therapeuten van het SMC.

Ook Nienke Nijenhuis, manager bij CTO Zuid, kijkt uit naar de verlenging. Afgelopen jaren heeft zij de samenwerking als zeer waardevol ervaren: ‘bij het SMC kunnen onze sporters uit de regio ’s-Hertogenbosch snel optimale medische begeleiding krijgen van ervaren experts die een topsportmentaliteit begrijpen.’ Volgens Nijenhuis kunnen de sporters zich door deze juiste begeleiding zich beter focussen op hun sportprestaties. Ze vindt het mooi dat het CTO Zuid en SMC zich samen inzetten voor optimale begeleiding en ondersteuning van de topsporters in Brabant. 
 

Betrokken Afdelingen

Laatste revisie: 20 oktober 2020 - 09:24