Rode, witte en gele muisjes voor carnavalsbaby's

Niet de bekende roze-witte, of blauwe variant, maar beschuit met rode, witte en gele muisjes trakteert het Jeroen Bosch Ziekenhuis bij de geboorte van een Bosschenaar tijdens carnaval. Kersverse ouders kunnen tijdelijk van de oer-Hollandse traditie genieten in de carnavalskleuren van Oeteldonk.

Drie beschuitjes met Oeteldonkse muisjes

De afdeling gynaecologie en verloskunde nam zelf contact op met muisjes maker; 'Stadsgenootjes,' om echte Bossche muisjes naar het JBZ te halen. Op de afdeling zijn ze heel blij met deze plaatselijke traktatie ‘De Oeteldonkse carnavalskleuren zijn heel bijzonder voor 's-Hertogenbosch en het is mooi om dat mee te kunnen geven aan ouders.'

Alle kersverse ouders die een carnavalskindje verwelkomen kunnen kiezen voor de rode, witte en gele muisjes met klassieke anijssmaak. De roze en blauw muisjes zijn ook beschikbaar. Mama Helena Satter was de eerste die de Oeteldonkse muisjes mocht proeven na de geboorte van haar dochter Evi Blom. "Feestelijk en origineel! Carnaval wordt bijna met de paplepel ingegeven." zegt ze na het proeven.

Muisjes die overblijven, worden na de carnavalsperiode meegegeven in verwenpakketten aan (nieuwe) ouders.

Helena Satter met dochter Evi Blom
Helena Satter met dochter Evi Blom
Laatste revisie: 10 maart 2022 - 11:08