Dinsdag 15 december 2020

Rechtszaak anesthesiemedewerker tegen JBZ

Vandaag (15 december) staat er een artikel in het Brabants Dagblad over de rechtszaak die een medewerkster van het Jeroen Bosch Ziekenhuis tegen het ziekenhuis is begonnen. Zij vindt dat het ziekenhuis haar niet voldoende gesteund heeft in haar klacht over een voorval met één van de anesthesiologen.

Als werkgever streeft het JBZ er naar dat medewerkers zich veilig voelen op de werkvloer en dat voorvallen in alle openheid worden besproken met betrokkenen. Ook in dit geval zijn er meerdere gesprekken gevoerd met de medewerkster en de anesthesioloog en is er een bemiddelingstraject opgestart. Helaas heeft dit niet tot een oplossing geleid.

Op dit moment loopt er een onafhankelijk onderzoek naar het voorval tussen de medewerkster en de anesthesioloog. De resultaten van dit onderzoek worden meegenomen in de rechtszaak.

Laatste revisie: 18 december 2020 - 20:20