Dinsdag 3 maart 2020

Patiënt met Coronavirus in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Dinsdag 3 maart 2020 is bevestigd dat een patiënt van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een infectie heeft met het Coronavirus (COVID-19). De patiënt wordt in strikte isolatie verzorgd en maakt het naar omstandigheden goed. Het gaat om een man uit Kerkwijk. 

De patiënt heeft zich vrijdagavond gemeld met griepachtige verschijnselen  in het ziekenhuis en is opgenomen op de afdeling Interne Geneeskunde. Hij testte vrijdag negatief op Influenza en hoefde volgens de richtlijnen van het RIVM niet getest te worden op het Coronavirus. Vanwege de zich snel opvolgende ontwikkelingen heeft het JBZ echter besloten om alle patiënten die met luchtwegklachten worden opgenomen voor de zekerheid op het Coronavirus te testen. 

Afgelopen maandag 2 maart bleken de voorlopige testresultaten voor deze patiënt positief. De patiënt is om die reden direct in strikte isolatie geplaatst. Bevestiging van de uitslag volgde dinsdagavond vanuit het Erasmus Medisch Centrum. De kamergenoten van deze patiënt hebben geen klachten maar worden voor de zekerheid getest. Zij worden ook in isolatie verpleegd. 

Medewerkers die intensief contact hebben gehad met de patiënt én verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben worden ook getest. Op het moment is nog niet duidelijk of dit het geval is, maar dit zijn we aan het onderzoeken. 

GGD Gelderland-Zuid brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Privécontacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze klachten krijgen die passen bij het Coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest.

Wat kan ik zelf doen?

Het RIVM - het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het Coronavirus - houdt de situatie nauwlettend in de gaten. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het Coronavirus. Op de website van het RIVM staat actuele informatie. Ook staan er veel gestelde vragen, bijvoorbeeld wanneer u contact kunt opnemen met uw huisarts.

Meer informatie

Heeft u vragen over uw afspraak? Neem dan contact op met uw polikliniek.
Heeft u algemene vragen over het Coronavirus? Bel op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur naar ons Voorlichtingscentrum via (073) 553 24 57.

Laatste revisie: 30 april 2021 - 14:13