Dinsdag 29 september 2020

Met vertrouwen de komende tijd in

Het aantal mensen dat besmet is met corona neemt toe in ons land. Voor een aantal veiligheidsregio’s, waaronder de onze, gelden verscherpte maatregelen. We zitten als regio inmiddels in fase 2 van de overheid, dat betekent dat de situatie hier als ‘zorgelijk’ wordt gezien. Bij de huisartsen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het aantal patiënten met corona nog laag maar we zien wel een lichte toename. Gelukkig kunnen we op dit moment ook nog gewoon reguliere zorg blijven bieden.

We weten niet precies wat de komende weken gaan brengen maar wel dat er meer coronapatiënten zullen komen. Daar hebben we ons de afgelopen maanden goed op voorbereid. We hebben tijdens de uitbraak van corona in maart veel geleerd over het virus en de impact die het heeft op patiënten en hun naasten. En niet alleen op patiënten met corona, ook op de patiënten van wie we in het voorjaar de zorg moesten uitstellen. We willen dan ook zo lang mogelijk álle patiënten de zorg kunnen blijven bieden die nodig is. Vooralsnog lukt dat.

Sommige patiënten vragen ons of zij nog naar ons toe kunnen komen. Wij hebben maatregelen genomen zodat u veilig naar ons toe kunt komen. Dankzij alle voorbereidingen zien wij de komende maanden met vertrouwen tegemoet.

Wat kun jij doen om te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden? Blijf thuis als je corona-achtige klachten hebt en houd anderhalve meter afstand. Op die manier draag je er ook aan bij dat wij aan iedereen zorg kunnen blijven bieden. 

Huisartsen regio Den Bosch en Bommelerwaard en zorgprofessionals van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Laatste revisie: 6 oktober 2020 - 12:13