Dinsdag 6 oktober 2020

Meer ruimte creëren voor coronazorg

Wij zijn het hele jaar door aan het zoeken naar het evenwicht tussen coronazorg en de zorg voor onze andere patiënten. We willen iedereen de zorg blijven geven die nodig is en dat lukt vooralsnog voor een groot deel.

Het is de afgelopen tijd allemaal sneller gegaan dan verwacht. We hebben van andere ziekenhuizen uit Nederland patiënten overgenomen en in Brabant is het aantal coronapatiënten de afgelopen tijd toegenomen. Met name op onze verpleegafdelingen. Om ruimte te creëren voor de zorg voor deze patiënten vindt er een herschikking plaats in ons ziekenhuis. Helaas hoort daarbij ook dat we voor een aantal patiënten de afspraak moeten afzeggen. Het gaat dan om lichte ingrepen maar dat maakt het voor de mensen die het betreft natuurlijk niet minder vervelend. Als u afspraak niet door kan gaan, dan wordt u door ons gebeld. Hoort u niets van ons? Dan gaat uw afspraak gewoon door.

Sommige patiënten vragen ons of zij nog naar ons toe kunnen komen. Wij hebben maatregelen genomen zodat u veilig naar ons toe kunt komen.  Dankzij alle voorbereidingen zien wij de komende maanden met vertrouwen tegemoet.

We staan bij deze ook even stil bij wat het voor onze medewerkers betekent. Zij hebben het afgelopen half jaar in bijzondere omstandigheden gewerkt en gaan wederom een uitzonderlijke periode tegemoet.

Wat kunt u doen om te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden? Blijf thuis als u corona-achtige klachten hebt en houd 1,5 meter afstand. Op die manier draagt u er ook aan bij dat wij aan iedereen zorg kunnen blijven bieden.

Laatste revisie: 16 oktober 2020 - 08:46