Vrijdag 22 maart 2019

Lustrumgala brengt €252.150,- op!

Dit jaar bestaat de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis 10 jaar en op 22 maart 2019 werd voor de vijfde keer een fondsenwervend gala georganiseerd. Deze feestelijke avond, die gepresenteerd werd door Manon Meijers, was net als andere jaren een groot succes en leverde een bedrag van €252.150 op!

Op het lustrumgala wordt het bedrag bekend gemaakt

Aan deze avond, die gehouden werd in DePetrus te Vught werkten verschillende artiesten mee, zoals  Edsilia Rombley, Antje Monteiro en DJ Erik de Gast. Daarnaast waren er ook optredens van sopraan Isabella Scholten en Jazz band Cats Collective.

Veiling

De traditionele veiling van het gala werd geleid door Huub van Mackelenbergh. Aanwezigen konden onder andere bieden op een drietal ziekenhuis projecten, zoals hoofdhuidkoelers voor oncologische patiënten, ondersteunen van het wetenschappelijk onderzoek naar “Prehabilitatie bij darmkanker” en het klapstuk “jouw eigen kamer in het JBZ”. Met dit laatste project kunnen kinderen thuis op de computer hun favoriete beelden uploaden, die worden gekoppeld aan het patiëntnummer. Als een kind de behandelkamer in het ziekenhuis binnenstapt worden de beelden als een schilderij op de muur geprojecteerd. Daarnaast werd er een groot aantal exclusieve veilingitems beschikbaar gesteld. Zo werd er een thuisdiner voor acht personen aangeboden door Noble-Edwin Kats en een “feel good afternoon” inclusief gratis shoppen door ‘Het Haaratelier’ Mari van de Ven, Manon Meijers en ALIX The Label. Ook stelde Schaap en Citroen een rosé gouden diamanten armband beschikbaar en waren er entree tickets voor Kids Rally Brabant, waarmee drie zieke kinderen en hun ouders een onvergetelijke dag wordt aangeboden door Van den Udenhout & Kids Rally Brabant.

Natuurlijk wordt de opbrengst weer besteed aan projecten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis die het welzijn van patiënten en hun naasten vergroten, en aan ontwikkelingen die bijdragen aan het gezondheidswelzijn van de mensen in ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Gewoon omdat zij ertoe doen!

Hartelijk dank aan iedereen die deze avond tot een succes heeft gemaakt.

Vriendschap lost niet alles op, maar maakt wel het verschil!

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16