Donderdag 2 december 2021

Liveblog stand van zaken coronavirus en veelgestelde vragen

Volg ons liveblog en blijf op de hoogte van de stand van zaken rondom het coronavirus in onze regio. We geven ook antwoord op veel gestelde vragen over de situatie bij de huisartsen, bij de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en de Thuiszorg en in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Ga naar liveblog

Liveblog stand van zaken coronavirus

De blog is in het leven geroepen vanwege de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen de afgelopen tijd. De druk op de zorg in jouw omgeving is hierdoor groot. Mocht je medische zorg, de huisarts of bijvoorbeeld thuiszorg nodig hebben, dan is het op dit moment niet zeker dat zij jou die zorg kunnen bieden. Dat is voor alle patiënten en cliënten moeilijk en doet het zorgverlenershart pijn. Het is begrijpelijk dat hier veel vragen over zijn. Daarom beantwoorden we veel gestelde vragen over de zorg in de blog.

Maatregelen

De grote vraag die veel mensen hebben, is wanneer en hoe we uit deze pandemie komen. Dat gebrek aan een duidelijk perspectief is lastig. Toch denken wij dat we deze beproeving samen aan kunnen. Door samen de maatregelen te blijven volgen, hoe vervelend soms ook en moe we er van zijn. We kunnen elkaar helpen door naar elkaar te blijven luisteren, oog te hebben voor elkaar en er voor elkaar te zijn.

Dus laten we dát volhouden. Laat je daarnaast vaccineren en neem de boosterprik. Help zo mee het aantal besmettingen te laten dalen voor jezelf, voor degenen van wie je houdt.

De blog is een initiatief van huisartsen, Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg, Jeroen Bosch Ziekenhuis, de gemeenten Boxtel, Heusden, ’s-Hertogenbosch, Sint Michielsgestel, Vught en Zaltbommel en de Veiligheidsregio Brabant Noord.

Laatste revisie: 8 december 2021 - 16:13