Woensdag 14 september 2022

Leve(n) de dood!-week

Heb jij al nagedacht over wat je wil als de dood nabij is? Bijvoorbeeld over waar je wil sterven, hoe je afscheid wilt nemen en welke zorg of hulp je wilt ontvangen in je laatste levensjaren? Maak het gesprek hierover onderdeel van je leven en neem deel aan de activiteiten in de Leve(n) de dood!-week. Tijdens diverse activiteiten word je uitgenodigd na te denken over wat jij nodig hebt om iedere dag zo fijn mogelijk te leven. Ook als de dood nabij is. Want als je stil staat bij de dood, dan ben je nog meer bezig met het leven.

20220914 - Nieuws - Leven de dood!-week - Ko en Loesjean van Krieken

Een week vol leven

Van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 oktober vindt in de Bossche regio de Leve(n) de dood!-week plaats. Iedereen is welkom: jong en oud(er), ziek of gezond. We staan stil bij de dood, maar meer nog bij het leven. Want als het eind nabij komt, wordt wat er toe doet in het leven alleen maar belangrijker.

Wat is er te doen?

Diverse organisaties stimuleren met films, podcasts, gesprekken, theater en kunst het gesprek over leven en dood. De week start op zaterdag 8 oktober op de landelijke dag van de palliatieve zorg.

Wil je weten wat er allemaal te doen is? Hierbij een paar activiteiten:

  • Op diverse plekken wordt de documentaire 'P.S. Loes' vertoond. Deze gaat over een vrouw die opmerkelijk berustend, blijmoedig en vol vertrouwen haar dood tegemoet gaat.
  • Theater/Dans 'Kort Contact'. Elke dag staat bol van contact met de ander. Toch is de manier waarop we verbinding maken telkens weer anders. En dan vertelt een vriendin, buurman, familielid of collega opeens over de dood. Van zichzelf of van iemand anders. Hoe maak je dan contact? Wat gebeurt er als je dit contact vergelijkt met de manier waarop twee dansers contact maken? Hoe kan de kennis van getrainde dansers over beweging, aandacht en choreografie helpen bij het gesprek over contact rond de dood? Kort Contact is een dansvoorstelling die overgaat in een interactieve sessie tussen deelnemers en dansers.
  • Op een openbare plek wordt een kunstwerk gemaakt rondom de thema's: rituelen, rouw, dood, leven, troost. Het kunstwerk wordt op verschillende locaties tentoongesteld.

Kalender met alle activiteiten

Bekijk hieronder de kalenders met alle activiteiten tijdens de Leve(n) de dood!-week.

Kalender voor iedereen

Kalender voor professionals

Aanmelden

Wil naar de documentaire 'P.S. Loes' en/of de dansvoorstelling 'Kort Contact'? Meld je dan aan via onderstaande knop:

Aanmelden

 

We zien je graag in de Leve(n) de dood!-week.

 

De Leve(n) de dood!-week is een initiatief van verschillende (zorg)organisaties die  samenwerken onder de naam Fijn Leven in de Bossche regio. De week wordt gehouden in het kader van het regionale project zorg in de laatste levensjaren. Meer weten? Kijk dan op www.jeroenboschziekenhuis.nl/zorglaatstelevensjaren

 

Fijn leven in de Bossche regio

 

Laatste revisie: 21 september 2022 - 08:15