Dinsdag 7 april 2020

Koning bezoekt Jeroen Bosch Ziekenhuis

Zijne Majesteit de Koning bracht op 7 april een werkbezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het bezoek vond plaats in het kader van de bestrijding van het coronavirus (COVID-19) en richtte zich op de balans tussen deze zorg en de zorg voor niet-coronapatiënten.

Koning Willem-Alexander in het JBZ - boulevard

Voorzitter Raad van Bestuur Piet-Hein Buiting: “Het bezoek van de Koning in deze tijd is een belangrijke steun in de rug. Niet alleen voor ons maar voor alle ziekenhuizen, huisartsen en VVT-organisaties in Noord-Brabant.”

Het werkbezoek startte met een rondetafelgesprek met medewerkers uit het ziekenhuis die onderdeel uitmaken van de crisisorganisatie. Hieronder medisch specialisten, leden van het bestuur van de Bossche Specialisten coöperatie en van de Raad van Bestuur. Zij lichtten toe welke voorbereidingen er in het ziekenhuis zijn genomen om de enorme toestroom van patiënten aan te kunnen. Daarnaast vertelden zij blij te zijn in de afgelopen weken nog steeds spoedzorg te hebben kunnen bieden en zorg voor patiënten met kanker.

Koning Willem-Alexander in het JBZ

Een tweede gesprek had de Koning met verpleegkundigen en artsen uit het ziekenhuis over de impact van deze tijd. Zij vertelden wat de gevolgen zijn op de inhoud en organisatie van het werk van artsen en verpleegkundigen en de effecten die de huidige situatie heeft op hen persoonlijk. Zij benadrukten hierbij de geweldige samenwerking die tussen alle JBZ’ers is ontstaan.

Cardioloog Maayke Sluman: “De Koning was zeer geïnteresseerd in welk effect deze periode op ons en onze patiënten heeft en vroeg bezorgd of wij het nog wel kunnen volhouden. Wat ik ook mooi vond, was dat hij aan het eind van het gesprek nog even memoreerde dat hij dit ziekenhuis negen jaar geleden ook had geopend. Wie had kunnen denken dat hij nog een keer zou terugkomen en dan in deze omstandigheden.”

Tot slot had Koning Willem-Alexander specifieke aandacht voor patiënten zonder corona en voor hoe zij de situatie ervaren. Dat deed hij op de polikliniek Cardiologie en de tweede Spoedeisende Hulp die het ziekenhuis heeft ingericht voor patiënten zonder corona.

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16