Vrijdag 18 januari 2019

Kinderen krijgen een stem in KinderRaad Jeroen Bosch Ziekenhuis

Legde de dokter wel goed uit wat er aan de hand was of is er wel genoeg speelgoed in de wachtkamers? Het zijn belangrijke vragen voor kinderen die ervaring hebben met het ziekenhuis omdat ze zelf patiënt zijn of omdat een ouder, broertje of zusje in het ziekenhuis moest zijn. Ook voor kinderen is eigen regie belangrijk en daarom krijgen zij vanaf nu een stem in de KinderRaad van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De start van de KinderRaad wordt gevierd

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is donderdagmiddag de KinderRaad van het Jeroen Bosch Ziekenhuis officieel van start gegaan. Op de boulevard van het ziekenhuis kregen de kinderen een warm woord van welkom van initiatiefnemers Hermann de Blaauw, manager RVE kindergeneeskunde en Jaap de Witte, kinderarts. Daarnaast kregen de kinderen ook een pasje uitgereikt, waarmee ze in het ziekenhuis ook zichtbaar zijn als lid van de KinderRaad. Tot slot werd er getoast (met kinderchampagne) op een fijne samenwerking.

De KinderRaad bestaat uit negen kinderen tussen de 9 en 18 jaar. Ze denken onder andere mee over hoe het ziekenhuis de zorg voor kinderen en andere patiënten kan verbeteren. Isis, lid van de KinderRaad kan niet wachten om te beginnen: “Ik wil later heel graag in het ziekenhuis gaan werken, het liefst als verpleegkundige. Nu kan ik een beetje achter de schermen kijken en ook direct iets betekenen voor andere mensen in het ziekenhuis. Ik heb er heel veel zin in!” De kinderen worden begeleid door medewerkers van de afdeling Kindergeneeskunde en komen zes keer per jaar bijeen.

Nieuwe kinderen zijn welkom!

Momenteel zitten er negen kinderen in de KinderRaad, maar de raad wil graag uitgroeien naar twaalf kinderen. Kinderen die ervaring hebben in het ziekenhuis en graag mee willen praten, kunnen een mail sturen naar kinderraad@jbz.nl voor meer informatie.

Ontwikkelingen van de KinderRaad zijn binnenkort ook te volgen op de kinderwebsite van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Betrokken Afdelingen

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16