Woensdag 4 december 2019

Kerstconcert in de kapel: 'Per la notte di natale' door Ensemble Noël

Op zondag 15 december 2019 om 15.00 uur vindt er een kerstconcert plaats in de kapel met musici Elin Eriksson (barokviool), Marike Tuin (barokcello), Sascha Mommertz (blokfluit en traverso) en Jérôme Brodin (orgel). Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

Stichting Vrienden van de Kapel 2

De musici spelen kerstmuziek uit de 17e en 18e eeuw. Het zijn composities van Delalande, Bach, Pepusch, Telemann en Corelli. De Franse componist Michel-Richard Delalande heeft zich met name toegelegd op het componeren van religieuze muziek. Johann Sebastian Bach was een Duitse componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Johann Christoph Pepusch was een Engelse componist, muziekleraar en muziekwetenschapper van Duitse afkomst. De Duitse barokcomponist Georg Philipp Telemann was ook dirigent en organist en vermoedelijk de meest productieve componist in de geschiedenis. Arcangelo Corelli was een Italiaans violist, componist en muziekleraar.

Musicus kerstconcert kapel Elin Eriksson 15 december 2019

Elin Eriksson (barokviool)

De Zweedse Elin Eriksson raakte tijdens haar studie steeds meer geïnteresseerd in de historische uitvoeringspraktijk op authentieke instrumenten. Zij speelt bij vele oude muziekensembles en orkesten. In het ensemble Agimont is zij bij verschillende concerten en festivals te horen.

kerstconcert musicus Marike Tuin 15 december 2019

Marike Tuin (barokcello)

Marike Tuin werkte samen met musici als Ton Koopman, Reinhard Goebel en Jan Willem de Vriend en speelt met barokorkesten als het Apollo Ensemble, Concerto Barocco, het Luthers Bach Ensemble, barokorchester Le Chardon, het Cork Baroque Orchestra en het Margaretha Consort en maakt deel uit van cellokwartet Gut Feelings en La Chambre du Roi.

Kerstconcert kapel musicus Sascha Mommertz 15 december 2019

Sascha Mommertz (blokfluit en traverso)

Sascha Mommertz is actief als solist, kamer- en orkestmusicus in ensembles en orkesten als Accademia Amsterdam, Concerto da Fusignano, Margaretha Consort, het Orkest van de Domcantorij Utrecht en Trio da Fusignano.  

Kerstconcert musicus Jerome Brodin 15 december 2019

Jérôme Brodin (orgel)

Jérôme Brodin studeerde klavecimbel en continuo aan het Conservatorium van Rennes en Utrecht. Hij speelt met Holland Baroque Society, BarokOpera Amsterdam en Opéra Louise.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina 'Concerten'.

Aanmelden voor een concert 

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16