Maandag 10 mei 2021

Jeroen Bosch Ziekenhuis genomineerd voor Zinnige Zorg Award 2021

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) zet voor pasgeboren baby’s met geelzucht een lichtgevend slaapzakje in om hen thuis te behandelen. Hiermee is het JBZ genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2021 van zorgverzekeraar VGZ.

De Zinnige Zorg Award is een nominatie voor initiatieven die de zorg in Nederland eenvoudiger, slimmer en patiëntvriendelijker maken.

Zinnige Zorg Award

 

Verpleegkundige Sanne Scheepens licht het innovatieve project toe: “Pasgeboren baby’s met geelzucht kunnen thuis behandeld worden dankzij deze blauwlichtgevende slaapzak. Zo kunnen ouders en hun kindje samen thuis lekker genieten van hun kraamtijd. Ontzettend fijn natuurlijk! Het is overigens niet zo dat alle baby’s hiervoor in aanmerking komen. Voor te vroeg geboren kindjes is deze behandeling bijvoorbeeld niet geschikt. We bekijken heel zorgvuldig wie voor deze behandeling in aanmerking komt. “

VGZ zoekt samen met zorgverleners naar vernieuwende ideeën. 14 initiatieven zijn geselecteerd om kans te maken op een gouden, zilveren of bronzen Zinnige Zorg Award. De winnaar ontvangt € 10.000 aan prijzengeld, te besteden aan de zorgvernieuwing. Vanaf nu tot en met 30 mei kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriete zinnige zorginitiatief. Tijdens de speciale finale avond op 1 juni beoordeelt een deskundige jury de 5 initiatieven met de meeste stemmen en kiest de uiteindelijke winnaar.

Stemmen op het lichtgevend slaapzakje van het JBZ kan via deze link.

Laatste revisie: 2 juni 2021 - 10:38