Woensdag 3 maart 2021

JBZ staat stil bij 1 jaar corona

Het coronavirus houdt ons nu al een jaar in zijn greep. Vandaag is het precies één jaar geleden dat in het Jeroen Bosch Ziekenhuis de eerste coronabesmetting werd vastgesteld. In een razend tempo verspreidde het virus zich verder over Brabant en Nederland. Ook in de rest van de wereld werden ziekenhuizen in bijna elk land gedwongen om drastische maatregelen te nemen. Met het planten van een boom markeert het JBZ vandaag een bijzondere, intensieve periode. Een moment om bij stil te staan, maar vooral ook om ons te richten op de toekomst zonder pandemie.

1 jaar Corona in het JBZ boomplant
Fenne Mulder, verpleegkundige longgeneeskunde en Björn Herwegen, aios ziekenhuisgeneeskunde, planten samen een boom.

De boom, een Els, heeft een mooie symbolische betekenis. De gedraaide knoppen staan symbool voor wedergeboorte en de cyclus van het leven. We denken vandaag aan iedereen die te lijden heeft onder corona, of onder de gevolgen ervan.

Laatste revisie: 23 maart 2021 - 10:10