Woensdag 16 december 2020

JBZ medewerkers in beeld

Hoe gaat het er in coronatijd aan toe in het ziekenhuis? Ondanks de drukte, willen we graag laten zien wat er in het ziekenhuis gebeurt. Geriater Esther Cornegé en medisch analist Jeroen Schellekens deelden hun ervaringen. 

esthercornegetbvseriousrequest

Aanhoudende impact

Geriater Esther Cornegé heeft meegewerkt aan de uitzending Help de Helpers van de NPO (bekijk de uitzending terug). Esther is op het werk en in haar thuissituatie door de camera gevolgd. Zij vertelt over de impact van de gebeurtenissen voor haar als professional maar ook wat het privé voor haar betekent.  Esther:” Ik vind het belangrijk dat duidelijker wordt wat de aanhoudende impact van de covid-infecties op de zorg en haar medewerkers is. Hopelijk motiveert het mensen om hun feestdagen ‘klein’ te vieren om zo nog meer besmettingen te voorkomen. 

Van wattenstaafje tot testuitslag

Medisch Analist Jeroen Schellekens werd door het AD geïnterviewd voor een programma dat gaat over zorghelden in de regio. Met deze keer extra aandacht voor de analisten. Zij hebben sinds de eerste uitbraak vrijwel zonder onderbreking dag, nacht en weekend gewerkt. Dit bleef tot nu toe nog onderbelicht. Jeroen neemt de kijker mee naar het medisch microbiologisch laboratorium en vertelt over zijn werk in coronatijd. Jeroen: "Het is een mooie manier om een kijkje achter de schermen te geven wat er allemaal gedaan moet worden om van een wattenstaafje tot een testuitslag te komen."

Het verhaal van Jeroen is 24 december te lezen in het &Magazine van het Brabants Dagblad en te zien op www.ad.nl en www.brabantsdagblad.nl.

Laatste revisie: 18 december 2020 - 20:24