Maandag 7 november 2022

Informatiemiddag over longkanker

November is uitgeroepen tot Longkankermaand. Daarom organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis op vrijdag 25 november een informatiemiddag over longkanker, in samenwerking met Longkanker Nederland en het Vicky Brown inloophuis. Patiënten, naasten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan de middag.

Afspraak met verpleegkundig specialist Longgeneeskunde

Aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar longpoli@jbz.nl. De middag vindt plaats in het auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, van 13.00 tot 16.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Sprekers vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn longartsen dr. Biesma en dr. Smulders en verpleegkundig specialisten Syllie Vermeer en Ilona Coenen. Zij gaan onder meer in op de diagnose van longkanker en de behandelingen ervan, nieuwe ontwikkelingen en onderzoek, en het beloop van longkanker. De patiëntenvereniging Longkanker Nederland vertelt wat zij voor patiënten en hun naasten kan betekenen. Er is gelegenheid om vragen te stellen en een verschillende informatiestands te bezoeken, bijvoorbeeld van het Vicki Brownhuis.

Jaarlijks krijgen ruim 14.000 mensen in Nederland te horen dat ze longkanker hebben. Mede dankzij de komst van immuuntherapie is de behandeling van longkanker de laatste jaren sterk verbeterd.

Laatste revisie: 22 november 2022 - 12:55