Dinsdag 23 mei 2023

Geen papieren parkeerkaartjes meer bij bezoekersgarage JBZ

Vanaf dinsdag 30 mei krijgt u bij het inrijden van de bezoekersgarage van het Jeroen Bosch Ziekenhuis geen papieren parkeerkaartje meer. Het JBZ stapt over op kentekenparkeren.

Foto van een auto die de bezoekersgarage inrijdt

Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei wordt de parkeerapparatuur in de bezoekersgarage aangepast. Op deze dagen kunt u alleen parkeren op het ‘maaiveld’, het parkeerterrein aan de voorkant van het ziekenhuis.

Hoe werkt kentekenparkeren?

Bij het inrijden van de bezoekersgarage wordt uw kenteken gescand. Bij vertrek, kunt u betalen bij de betaalautomaat of bij de slagboom. Wilt u betalen bij de betaalautomaat? Dan voert u daarop zelf uw kenteken in. Bij de slagboom wordt uw kenteken automatisch gescand. U kunt zowel bij de betaalautomaat als bij de slagboom alleen met pin betalen.

Het ‘maaiveld’

U krijgt nog wél een papieren parkeerkaartje als u parkeert op het ‘maaiveld’, het parkeerterrein aan de voorkant van het ziekenhuis. Eerder kon u op onze website al lezen dat dit parkeerterrein binnenkort sluit. De precieze datum is nog niet bekend. Hiervoor in de plaats opent een nieuwe parkeergarage, tegenover het ziekenhuis in de nieuwe woonwijk Willemspoort Zuid. Deze nieuwe parkeergarage werkt ook zonder papieren parkeerkaartjes.

De parkeertarieven blijven onveranderd. De tarieven in de bezoekersgarage, het maaiveld en straks ook in de nieuwe parkeergarage tegenover het ziekenhuis zijn gelijk.

Weekkaart of vast-tariefkaart?

Wilt u gebruik maken van een weekkaart of heeft u een vast-tariefkaart? Dit blijft gewoon mogelijk, zowel in de bezoekersgarage als op het maaiveld.

Als u een weekkaart koopt, is het wel belangrijk dat u gedurende de hele week óf in de bezoekersgarage parkeert, óf op het ‘maaiveld’ parkeert. De weekkaarten van de bezoekersgarage en het maaiveld zijn namelijk verschillend. In de bezoekersgarage krijgt u geen papieren weekkaart meer, maar wordt de weekkaart gekoppeld aan uw kenteken.

De vast-tariefkaart is bedoeld voor een aantal specifieke patiëntengroepen. Ook voor de vast-tariefkaart geldt dat de kaartjes van de bezoekersgarage en het maaiveld verschillend zijn. De zorgverlener die u de vast-tarief kaart geeft, vraagt u daarom waar u geparkeerd staat. De vast-tariefkaart kunt u invoeren bij de betaalautomaat (of slagboom in de bezoekersgarage) voordat u betaalt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het parkeren bij het JBZ op onze webpagina ‘Parkeren’.

Laatste revisie: 23 mei 2023 - 08:58