Woensdag 1 juli 2020

Fotoserie 'Hey You' van Vera Claessen op de boulevard

Sinds deze week zijn er 16 foto's uit de fotoserie 'Hey You' van Vera Claessen te zien op de boulevard, op de muur achter de infobalie bij de hoofdentree (te zien tot april 2021).

kunst expositie fotoserie 'Hey You' van Vera Claessen op de boulevard

Deze serie is gemaakt vóór de Corona crisis en laat situaties zien die in de 1,5 meter samenleving niet meer zouden worden toegestaan. Je ziet in deze serie de mens op een plein, waarop zich van alles afspeelt. Als in een minimaatschappij. De serie laat de mens zien in allerlei relatievormen: als eenlingen, duo’s en groepsmensen in verschillende samenstellingen. Het plein is het canvas.

'Hey You'

Vera Claessen heeft enige tijd geleden de Sint-Jans-kathedraal in ’s-Hertogenbosch beklommen om het bijzondere uitzicht over het plein ‘De Parade’ te fotograferen. “Ik zag vooral mensen in allerlei verschillende relatievormen. Omdat ik zo geboeid was door wat er op het plein gebeurde, ben ik dit in volgende sessies nader gaan onderzoeken. Wat ik tijdens het fotograferen zag, kon ik alleen maar vastleggen: ik had er geen enkele invloed op. Ik had wel de neiging om mijn aanwezigheid kenbaar te maken”, vertelt Vera. ‘Hey You’ ging er door haar hoofd en ze dacht aan het gelijknamige nummer van Pink Floyd.

1,5 meter

Sinds maart 2020 leven we in Coronatijd en moeten we ons houden aan beperkende maatregelen. Sindsdien worden we gehouden aan anderhalve meter afstand van elkaar, ook in de openbare ruimte. Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Deze fotoserie van Vera Claessen is goed te bewonderen op de 1,5 meter afstand. De totale omvang van de fotoserie is 290 cm breed en 210 cm hoog. Wij vragen u om niet specifiek naar het ziekenhuis te komen voor dit kunstwerk. Heeft u geen afspraak maar wilt u toch van Vera Claessens werk genieten? Op onze facebook-pagina hebben we een 360 graden foto gemaakt van het kunstwerk.

kunst portret fotograaf Vera Claessen

Vera Claessen

In 2006 maakte de juridische carrière van Vera plaats voor een opleiding fotografie aan de School voor Fotografie in Breda. Sindsdien werkt zij als zelfstandig fotograaf zowel voor eigen projecten als in opdracht. Zij woont en werkt in Sint-Michielsgestel. Zij is geïnteresseerd in het verhaal en de mens. Vanuit haar interesse voor de verhalen achter mensen maakt zij met veel plezier bijzondere reportages. “Elk fotomoment levert een gezonde spanning op in afwachting van het beoogde resultaat. Het verhaal achter de foto moet kloppen en de foto moet het verhaal weerspiegelen”. Op 3 november 2017 won haar overzichtsfoto van het hele plein De Parade in 's Hertogenbosch de 2e Prijs in de wedstrijd 'Deel je stad' van het Bosch Architecten Initiatief.
Zie www.veraclaessen.nl

Meer kunst in het JBZ