Vrijdag 8 november 2019

Fotoproject 'De 8ste schoonheid' van Caitlin Sas

Drie grote portretten van Anne, Thirza en Thijs hangen op de boulevard, op de muur achter de infobalie. Foto's waarin Caitlin Sas de schoonheid van flaporen toont (te zien tot 7 april 2020).

kunst expositie fotoproject 'De 8ste schoonheid' van Caitlin Sas op de boulevard

De 8ste schoonheid

Een bleke huid. Een moedervlek boven je lip. Kuiltjes in je wangen. Sproeten. Deze uiterlijke kenmerken behoren tot de zeven schoonheden. Deze schoonheden worden door de drager vaak ervaren als een ‘imperfectie’. Zij werden daarom als iets moois of speciaals bestempeld om zo de drager een beter zelfbeeld te geven. Om deze reden zouden flaporen daar ook toe moeten behoren. Namelijk als nummer acht.

De schoonheid van de 'imperfectie'

"In de hedendaagse wereld lijkt het streven naar uiterlijke perfectie één van de belangrijkste dingen. Miljoenen mensen maken iedere dag ‘selfies’ in de hoop dat mensen hun waardering erover uitspreken in de vorm van ‘likes’, ‘hearts’ of ‘comments’. Ik wil met mijn fotografie op een positieve manier een bepaalde, vaak negatief ervaren aandoening, onder de aandacht brengen. Ook wil ik de maatschappij ANDERS laten KIJKEN, zodat mensen zien dat schoonheid vaak in de ‘imperfectie’ zit.", aldus Caitlin Sas.

kunst expositie fotoproject 'De 8ste schoonheid' (portret van Caitlin Sas)

Caitlin Sas

Caitlin Sas studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den Haag (2009-2014). Vanaf 2011 is ze werkzaam als freelance portretfotograaf. Samen met enkele creatieve ondernemers heeft ze Broedplaats Maas en Waal opgezet waarin ook haar fotostudio is gevestigd. Caitlin is gespecialiseerd in het maken van esthetische portretten waarin de natuurlijke schoonheid de hoofdrol speelt. Haar fascinatie gaat uit naar de schoonheid van de ‘imperfectie’. Zo bracht ze het boek ANDERS KIJKEN uit, waarin ze de schoonheid van het albinisme laat zien. Dit boek is door de Volkskrant benoemd tot één van de mooiste van 2014. Op dit moment wordt fotoserie ‘De 8ste schoonheid’ tentoongesteld, waarin ze de schoonheid van flaporen laat zien. Deze serie is begonnen als persoonlijke zoektocht. Caitlin haar oren zijn in haar tienerjaren naar achteren gezet. Door kinderen/jongeren te portretteren, hoopt ze hen meer zelfvertrouwen te geven zodat ze trots op hun oren kunnen zijn.

Meer foto's van 'De 8ste schoonheid' 

Meer kunst kijken op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis?

Kom dan eens kijken naar de expositie aan het einde van de boulevard, voorbij de kapel.
Of kom luisteren naar onze maandelijkse concerten in de kapel. 

 Info over kunst in het JBZ 

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16