Woensdag 1 december 2021

Extra voorlichting zwangeren en coronavaccinatie

Minder dan de helft van de zwangere vrouwen is gevaccineerd tegen corona. Gynaecologen en verloskundigen in het JBZ maken zich grote zorgen. Het landelijk beeld is ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zichtbaar. Zwangeren met corona lopen een groter risico op een ernstig verloop van de ziekte en op opname op de IC.

Zwangere vrouw in winterkleding

 

Het verdriet en de onmacht grijpt iedereen aan. Daarom maken de gynaecologen en verloskundigen zich hard voor betrouwbare informatie over de coronavaccinatie. Begin december start een uitgebreide voorlichtingscampagne.

Webinar zwanger of kinderwens en corona

Donderdag 9 december van 19.30-20.30 uur is er een speciaal webinar voor zwangeren en vrouwen met een kinderwens. In het webinar gaan gynaecologen, verloskundigen en een GGD-arts uitgebreid in op de vragen en bezwaren van zwangere vrouwen en hun partners. Vanuit de praktijk vertelt de 30-jarige Jennifer haar aangrijpende verhaal over het verloop van corona tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje. Ongevaccineerd belandt zij in het ziekenhuis en wordt naast ademnood geconfronteerd met de kans op vroeggeboorte van haar kindje. Ze deelt haar ervaring om andere zwangeren te informeren over de mogelijke risico’s.

Schrijf je in voor het gratis webinar

Extra counseling vanaf 6 december

Uit ervaring blijkt dat vrouwen met een kinderwens en zwangerschap veel behoefte hebben aan informatie op maat. Ook merken gynaecologen en verloskundigen dat 1 op 1 gesprekken hiervoor het meest passend zijn. Daarom starten op maandag 6 december de eerste extra counseling gesprekken. Speciaal opgeleide medewerkers nemen de tijd om in gesprek te gaan met de zwangeren. Zwangeren en vrouwen met een kinderwens kunnen direct na het spreekuur of op afspraak terecht. Als de zwangeren kiezen voor een vaccinatie kunnen ze bij de GGD prikpost in het JBZ terecht.

Meer informatie?

Bekijk de pagina Zwanger en coronavaccinatie

Laatste revisie: 10 december 2021 - 11:03