Donderdag 29 augustus 2019

Expositie geborduurde littekens en hun verhalen verbindt zorg en design

Op het pleintje van de boulevard is het kunstproject Encounter #6 te zien van ontwerper Joost van Wijmen vanaf vrijdag 30 augustus tot en met donderdag 5 september 2019. 

kunst expositie Encounter 6 Joost van Wijmen

Ontwerper Joost van Wijmen maakt de impact van medisch ingrijpen bespreekbaar

De afgelopen jaren verzamelde Joost van Wijmen littekens en de intieme verhalen die erachter zitten. De littekens liet hij vervolgens naborduren op zijde. Deze verzameling is onder de naam Encounter #6 momenteel te zien in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

kunst expositie Encounter 6 Joost van Wijmen

De borduursels zijn gestolde getuigenissen van vaak intieme veranderingen; van persoonlijke, herkenbare of soms aangrijpende gebeurtenissen die met het lichaam te maken hebben. Ze onthullen kleine en grote persoonlijke verhalen die tegelijkertijd universele thema's blootleggen en bespreekbaar maken, zoals intimiteit, privacy, kwetsbaarheid, nabijheid, ontmoeten, deelnemen en gezien worden. 

kunst expositie Encounter 6 Joost van Wijmen

Ziekenhuizen maar ook zorginstellingen werken aan kwalitatieve en toekomstbestendige zorg. Hoe kan goede en efficiënte zorg worden verleend die tegelijkertijd ruimte biedt aan de impact van die zorg op de patiënt? Encounter #6 sluit aan bij dit vraagstuk door de meer persoonlijke kijk op de ontwikkeling en ervaringen die de patiënt doormaakt als gevolg van medisch ingrijpen. Zo draagt deze expositie op innovatieve wijze bij aan het ziekenhuis als healing environment. 

Meer info over het project Encounter #6

Kunst in het JBZ 

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16