Escapespel Zorg in de laatste levensjaren

Hoe sluiten we zo goed mogelijk met onze zorg aan bij de wensen, behoeften en voorkeuren van patiënten in hun laatste levensjaren? Dat was de vraag die Joeri Burghout en Christa van Tilborg, twee verpleegkundigen van de Acute Cardiologie Unit van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zich stelden. Ze ontwikkelden een escapespel voor hun collega’s.

Foto van het escapespel

Met het spel wordt op een ludieke manier aandacht gevraagd voor het proactief zorgplan. Dit plan wordt gebruikt om met patiënten in de laatste levensjaren samen stil te staan bij wat zij belangrijk vinden in hun leven zodat wij daar met onze zorg op kunnen aansluiten. Iedereen wordt in groepsverband uitgedaagd om alle raadsels en opdrachten op te lossen. Welk groepje kan dit in de snelste tijd en wint de hoofdprijs?

Je kunt het spel gratis downloaden en printen. Het is makkelijk aan te passen naar elk medisch specialisme en inzetbaar binnen elk ziekenhuis en elke organisatie die zich bezighoudt met zorg of ondersteuning in de laatste levensjaren. Wil je meer informatie over het spel? Neem dan contact op met Joeri Burghout of Christa van Tilborg of kijk op deze websitepagina.

Laatste revisie: 17 april 2024 - 15:41