Donderdag 2 september 2021

“Epilepsiepatiënten krijgen de gespecialiseerde zorg van Kempenhaeghe nu ook in het JBZ.”

Volwassen epilepsiepatiënten uit regio ’s-Hertogenbosch hoeven niet meer naar epilepsie expertisecentrum Kempenhaeghe in Heeze of Oosterhout. Kempenhaeghe Neuroloog Laura de Ceuster houdt sinds 1 september 2021 spreekuur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Volwassen patiënten met epilepsie krijgen zo in het JBZ de zorg die ze nodig hebben, dichtbij huis.

Laura de Ceuster

De samenwerking tussen het JBZ en Kempenhaeghe brengt specialistische zorg dichterbij de patiënt. De toevoeging van een spreekuur in het JBZ neemt voor patiënten veel reistijd weg. Ook wordt het overleg tussen specialisten van het JBZ en Kempenhaeghe makkelijker. “Bijvoorbeeld als niet duidelijk is wat de oorzaak van de aanvallen zijn, kan de samenwerking nieuwe inzichten en een snellere diagnose opleveren.” aldus neuroloog De Ceuster. Zo ontvangen patiënten effectievere en beter passende zorg, dichterbij huis.

Kempenhaeghe heeft naast gespecialiseerde zorg ook de kennis in huis voor speciaal onderwijs, innovatie en wetenschap. Hierdoor kunnen professionals vanuit verschillende invalshoeken kijken naar de aandoening en passende en effectieve oplossingen vinden voor patiënten. De samenwerking met het JBZ betekent een aanvulling op de zorg voor epilepsiepatiënten.

Laatste revisie: 16 september 2021 - 16:52