Vrijdag 8 mei 2020

Embedded kunstenaar Mariëlle Lapidaire

Gedurende een langere periode zal Mariëlle Lapidaire aanwezig zijn als embedded kunstenaar in ons ziekenhuis. ‘Embedded’ betekent ‘als onderdeel opgenomen’.

Mariëlle Lapidaire Embedded kunstenaar in het JBZ

Mariëlle Lapidaire wil op verschillende afdelingen de zorg voor Corona patiënten, het effect van Corona op het personeel en het ziekenhuis waarnemen en zien welke aanpassingen er nodig zijn om in deze tijd toch verantwoorde zorg te verlenen. Haar waarnemingen zullen uiteindelijk resulteren in kunst. Op deze manier wordt deze historische tijd artistiek vastgelegd. Mariëlle zal gemiddeld 2 dagen per week op verschillende tijdstippen aanwezig zijn in het ziekenhuis.

Een bericht van de kunstenaar

“Historische tijden worden ooit geschiedenis. Juist in deze Coronatijd waar de prioriteit bij het handelen ligt is er ook noodzaak om te blijven kijken naar dingen die door de drukte niet gezien worden. Dat is van belang voor als het stof neerdaalt en details bedolven raken die later veelbetekenend of helend kunnen zijn. Als kunstenaar is het mijn vak om waar te nemen. Om te grijpen waar anderen vaak geen oog voor (kunnen) hebben. Wat doet Corona met het ziekenhuis en haar mensen. Waar toont zich dat in? De komende tijd zullen jullie van me horen, mij zien lopen, of ergens zien zitten in het JBZ. Kijken, schrijven, tekenen of een foto maken van niet voor de hand liggende dingen. Ik ben benieuwd naar jullie en ik vind het ook fijn om met jullie in gesprek te gaan”.

Herkenbaarheid

Mariëlle Lapidaire is herkenbaar aan een mouw waarop ‘Embedded kunstenaar’ staat.

www.lapidaire.info

Meer weten over de kunst in het JBZ?

Info over kunst in het JBZ

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16