Maandag 30 januari 2023

Een jaar van veerkracht en vernieuwing - Jaaroverzicht 2022

Het jaar 2022 begon een beetje schoorvoetend met zo hier en daar een corona nawee. We werden nog een beetje verwend met een foodtruck met hapjes van studenten van het Koning Willem I College, de mondkapjes gingen definitief af, het crisisteam werd opgeheven en het testbeleid veranderde. We blikten terug op bewogen jaren met een fototentoonstelling in het Noord-Brabants Museum. En we haalden heel veel uitgestelde zorg in.

Nieuws - 20230130 - Jaaroverzicht 2022

Het werd een bijzonder jaar. Een van veerkracht en vernieuwing. Toen het coronastof eenmaal was afgeschud, gingen we volle kracht vooruit. We werkten samen met collega’s in het netwerk zodat ruim 500 patiënten thuis gemonitord konden worden. Ontwikkelden AI algoritmes die in vrijwel alle gevallen de kwaliteit van zorg verhoogden. We zetten in op een gezonde leefstijl, meer zorg thuis en meer werkplezier. En we probeerden in 2022 nog meer aan te sluiten bij wat (kleine) mensen in onze omgeving nodig hadden met projecten als ‘Toen werd je zelf ziek’, ouderen met een kwetsbare gezondheid en met een kinderarts die maar liefst 11 uur in een couveuse ging zitten.

Er waren ook een paar onderwerpen die veel impact hadden op ons en onze omgeving. Neem bijvoorbeeld de gynaecoloog die zijn eigen sperma gebruikte bij kunstmatige inseminatie en het tragische incident tussen twee patiënten waarbij een van hen overleed. En van een heel andere orde; het gerucht over de liefdesbaby voor Rachel en Otto.

Zo schoorvoetend als het jaar begon zo knallend gingen we het uit. We wonnen in de laatste twee maanden maar liefst twee prijzen op het gebied van vernieuwing: de innovatiechallenge en onze apotheek en klinische farmacologie kreeg de landelijke innovatieprijs. Het project ‘neurologieverpleegkundige op de SEH’ werd genomineerd voor de George Beusmans innovatieprijs. Een hele eer.

Het aller- allerlaatste bericht van 2022 is dat op 9 januari 2023 alle ramen weer gewassen worden. Een fris begin van een nieuw, nog onbeschreven jaar…

Lees hier het jaaroverzicht

Laatste revisie: 30 januari 2023 - 10:26