Vrijdag 8 oktober 2021

Derde vaccinatie voor deel patiënten met afweerstoornis

Een deel van de patiënten met een ernstige afweerstoornis kan met een 3e vaccinatie een betere bescherming tegen het coronavirus krijgen. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een bepaalde aandoening of behandeling. Deze specifieke groep mensen ontvangt een uitnodiging van het ziekenhuis voor een 3e vaccinatie. Zij kunnen bij de GGD met deze uitnodiging van het ziekenhuis een afspraak maken voor hun derde prik.

Veel mensen met een afweerstoornis zijn voldoende beschermd met twee COVID-19 vaccinaties. Maar binnen enkele groepen van patiënten met een ernstige afweerstoornis zijn er mensen die na twee vaccinaties niet goed beschermd zijn tegen corona. Een aantal van deze patiënten kan met een 3de vaccinatie een betere bescherming bereiken.

De meeste mensen met een afweerstoornis hebben na twee COVID-19 vaccinaties een goede bescherming opgebouwd. Deze mensen hebben geen 3e vaccinatie nodig en ontvangen daarom geen uitnodiging voor een 3e vaccinatie.

Wanneer en hoe

Vanaf vandaag ontvangen de mensen die in aanmerking komen een uitnodiging van het ziekenhuis. Niet alle mensen ontvangen gelijk een uitnodiging, dat gebeurt verspreid en in sommige gevallen afhankelijk van lopende behandelingen. De vaccinatie gebeurt op een GGD  priklocatie met een mRNA vaccin (Pfizer, Moderna). Mensen kunnen zelf telefonisch hun afspraak inplannen na ontvangst van de brief.

Meer informatie vindt u  op de website van het RIVM

 

Laatste revisie: 8 oktober 2021 - 10:01