Woensdag 1 mei 2019

Concert in de kapel: 'Vittoria, mio core!' door Daniëlle Sluijmers en Chiel Spaans

Op zondag 19 mei 2019 om 15.00 uur vindt er een kamermuziekconcert plaats in de kapel. Zangeres Daniëlle Sluijmers en pianist Chiel Spaans treden op. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

Stichting Vrienden van de Kapel 1

'Vittoria, mio core!', de titel van dit concert, staat in het teken van Italiaanse liederen en aria's. De 19e eeuwse Italiaanse muziekuitgever en componist Parisotti heeft talrijke aria’s uit de 17e en 18e eeuw verzameld onder de naam Arie Antiche. Dit concert bevat een kleurrijke selectie hieruit waar liefde de hoofdrol speelt in werken gecomponeerd tussen de 16e en 19e eeuw. Verschillende perspectieven en motieven voeren ons op zachte, meeslepende, speelse en vurige wijze mee naar het leven door de Italiaanse componisten Caccini, Monteverdi, Scarlatti en Durante.

Zangeres Daniëlle Sluijmers en pianist Chiel Spaans

Daniëlle Sluijmers

uit ’s-Hertogenbosch studeerde zang aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en vervolgde haar studie bij Rita Dams in Den Haag. In 2011 heeft zij de opleiding Adem, Stem en Boventonen afgerond en in 2013 de opleiding Atem-Tonus-Ton, ontwikkelt door wijlen Maria Höller-Zangenfeind. Naast diverse klassieke recitals waaronder een Spaans liederenprogramma zong Daniëlle in het Singspiel Bastien et Bastienne van W.A. Mozart en in de moderne opera Het Koloriet van H. Viezee. Sinds 2008 legt Daniëlle zich ook toe op vocale improvisaties. In 2010 maakte ze haar debuut als improviserend zangeres voor het project Zinnen beelden Vier momenten. Voor dit project maakte zij composities op de gedichten ‘Ween niet’ en ‘Bij Mamree’ van Y. Né. Later volgde Schaduwen Kruisen, een muzikaal-poëtische uitvoering, geschreven door Y. Né en Frank van der Kooij. In 2013 vertolkte zij de rol van Margaretha van Parma in Ouverture 2018 van Frank van der Kooij. In 2018 maakte Daniëlle samen met Jamie de Goei een improvisatie op de gregoriaanse sequentia Planctus cygni tijdens het Nederlands Gregoriaans Festival.

Chiel Spaans

Van huis uit is Chiel Spaans organist, autodidact, en sinds vele jaren verbonden als organist aan de Oude Lambertuskerk in Engelen. Daarnaast is hij actief in andere kerken en begeleidt hij op piano of orgel diverse gezelschappen en solisten. Samen met Daniëlle Sluijmers voert hij 'Vittoria mio core!' uit.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina concerten

Aanmelden voor het concert

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16