Woensdag 6 november 2019

Concert in de kapel: 'Van Buxtehude tot Bach, een zwerftocht langs de Duitse barok' door Thed van den Aker

Op zondag 17 november 2019 om 15.00 uur vindt er een orgelconcert plaats in de kapel. Thed van den Aker speelt orgel. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

Orgel kapel

“Geïnspireerd door het tv programma ‘Tijl in het voetspoor van Bach’, leek het me leuk een ‘zwerftocht’ door de Duitse barok te maken in de omgekeerde richting: van Lübeck (Buxtehude) naar Arnstadt (Bach). Op deze muzikale wandeling komen we langs Lüneburg (Böhm) en maken we een uitstapje naar Eisenach. Pachelbel werd in 1677 daar organist en was de orgelleraar van Johann Christoph Bach, de oudste broer van Johann Sebastian. Enkele jaren later zag Johann Sebastian daar het levenslicht…”.
Er worden tijdens dit concert composities gespeeld van Dietrich Buxtehude, Johann Pachelbel, Georg Böhm en Johann Sebastian Bach.

Thed van den Aker

Thed van den Aker werd geboren in 1954 te Boxtel. In 1979 behaalde hij het artsexamen en sinds 1985 is hij als huisarts werkzaam in Best. Hij beoefent de muziek en het orgelspel louter als liefhebber. Tot 1985 volgde hij orgellessen bij achtereenvolgens Joop Felix, Louis Toebosch en Kees van Houten. In 1973 en 1974 was hij winnaar van het Brabants Orgelconcours voor Amateurs te Boxtel. In 1974 won hij tevens het PAN Orgelconcours te Nijmegen en in 1975 het Domstad Orgelconcours te Utrecht. Tot 2012 was hij vaste organist van de voormalige H. Hartkerk te Boxtel.

Organist Thed van den Aker

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina 'Concerten'
Aanmelden voor een concert

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16